Srbin tragičar evropskog Superkupa!

Manchester City bolji od Seville

Srbin tragičar evropskog Superkupa!

Admin Čaušević

Drugu penal seriju u drugom ovosezonsko meču za trofej šutiralu su igrači Manchester Cityja. Nakon Community Shielda protiv Arsenala, u srijedu je na redu bio evropski Superkup. 

Na stadionu Karaiskakis u Atini Manchester City i Sevilla su odigrali meč evropskog Superkupa, a poslije 1:1 u regularnom dijelu odmah se krenulo izvođenju penala. Bilo je 5:4. 

Osvajač Europa lige iz prošle sezone je igrao odlično prvo poluvrijeme i imao je prednost od 1:0 nakon gola En-Nesyrija u 25. minuti.

Dio odgovornosti za primljeni gol nosi i Gvardiol kojeg je napadač Seville uspio nadmudriti te udarcem glavom savladati Edersona.

Građani su do izjednačenja stigli na startu nastavka. Mreže se ponovo zatresla nakon udarca glavom, a ovaj put strijelac je bio Palmer.

Oglasi

Do kraja meča osvajač Lige prvak je bio bolji rival, izabranici Pepa Guardiola su napravili ogroman pritisak u samom finišu, ali nisu uspjeli zabiti gola.

Nakon odigranih 90. minuta odmah se pristupilo izvođenju penala, a poslije prve tri serije svi igrači su bili precizni, uključujući i Hrvate Kovačića i Rakitića.

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1691920113539363279[/twitter]

U petoj seriji kod šuta Walkera Bono je bio na lopti, ali je lopta Marokancu prošla ispod ruke, na drugoj strani srbijanski reprezentativac Gudelj nije pogodio. 

Manchester Cityju je ovo prvi trofej evropskog Superkupa, dok su Andalužani šesti put zaredom izgubili meč za trofej koji donosi najmanje značaja u UEFA-inim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Građani su tako još jedno potvrdili status najbolje ekipe na međunarodnom nivou, a naredni cilj za ovu ekipu bit će osvajanje Svjetskog prvenstva za klubove. 

Podsjećanja radi, na startu sezone City je izgubio od Arsenala na penale meč Community Shielda, ali ovaj put je sreća bila na strani osvajača trostruke krune iz prošle sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600442593
PROMAŠI ČETO, PLAKAĆE MU PUNICA CECA CIJELU NOĆ
0 4
Mel_Glupson
Čelo osvoji sve trofeje .. fudbal postao pravo nezanimljiv.. čovjek bez pola ekipe osvaja sve na svijetu ..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi