Hrvat od 90 miliona je postavljao odbranu, tri sekunde kasnije bespomoćno se pitao šta se desilo

Na meču evropskog Superkupa

Hrvat od 90 miliona je postavljao odbranu, tri sekunde kasnije bespomoćno se pitao šta se desilo

Admin Čaušević

Joško Gvardiol je ovog ljeta prešao iz RB Leipziga u Manchester City sa 90 miliona eura i jasno je da se još uvijek adaptira na novu sredinu.

U meču evropskog Superkupa Sevilla je bila ta koja je prva stigla do vodstva nakon što je u 25. minuti pogodio Youssef En-Nesyri.

En-Nesyri je nadmurdio odbranu Manchester Cityja te je udarcem glavom matirao Edersona.

Nekoliko sekundi prije gola Gvardiol je postavljao odbranu i davao savjete kolegama, međutim nije se proslavio.

Oglasi

Dok je Hrvat govorio šta će raditi ostali Građani, En-Nesyri se našao pred njim i nadmudrio ga je u skoku. 

Jasno je da će sigurno jednom od najboljih mladih defanzivaca današnjice trebati još neko vrijeme da se prilagodi na Manchester City.

Inače, osim RB Leipizga transferu Gvardiola u Manchester City sigurno se najviše obradovao zagrebački Dinamo.

Zagrebačkom klubu pripalo je 15 posto od razlike transfera, odnosno dio od 74 miliona eura koliko je RB Leipzig zaradio od prodaje Hrvata. To znači da je Dinamo dobio 11.1 miliona eura, ali ni to nije sve.

S obzirom na to da je Gvardiol prošao omladinske selekcije zagrebačkog kluba, Modrima je pripalo 2.75 posto naknade za treniranje, pa je krajnja cifra koju će Dinamo zaraditi fenomenalnih 13.6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako im je u samo dvije godine od sjajnog defanzivca na račun "sjelo" više od 30 miliona eura i na Maksimiru itekako mogu biti zadovoljni.

Inače, Gvardiol nije igrao Community Shield protiv Arsenala u porazu na penale, dok je u debiju u Premiershipu dobio 11 minuta u trijumfu nad Burnleyom (0:3).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...precijenjeni panj kao i Maguire...
1 4
Krosteutegurovic
90 miliona za ovog. Koje su to budsle ali šta ćeš, ima se može se. Neće se on naigrati ovdje.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi