Nemanja Matić je dobio priliku da se vrati u Premier ligu, Srbin se sada oglasio da sve pojasni
Nemanja Matić je prije samo pola godine stigao u Rennes, ali zbog privatnih problema odlučio je da promijeni tim (Foto: EPA)

Napustio Rennes

Nemanja Matić je dobio priliku da se vrati u Premier ligu, Srbin se sada oglasio da sve pojasni

E. Škorić

Iskusni srpski fudbaler Nemanja Matić na izlaznim je vratima Rennesa. Kao glavni razlog se navodi da je ljut jer nisu u francuskom klubu ispoštovali dogovor o upisu njegove djece u međunarodnu školu u toj zemlji.

Prije samo pola godine je Matić došao u Rennes, ali već je na pragu odlaska. Za njega se zanima Lyon, ali to nije jedini klub koji planira da ga potpiše ove sezone.

Matić će se vratiti u Rennes da riješi problem, ali nema namjeru tu da ostane i da nastavi karijeru, a sada je i sam pojasnio situaciju.

“Nažalost, zbog moje greške, nisam uspio da moju privatnu situaciju prilagodim profesionalnoj. Nisam uspio da upišem djecu u internacionalnu školu, u koju su išli od početka školovanja. Zato sam bio odsutan u prethodna tri dana, da bih probao da riješim ovaj veliki problem za mene i moju porodicu i vraćam se u Rennes, gde ću zajedno sa čelnicima kluba donijeti odluku o narednim koracima”, napisao je Matić.

Rennes se ranije javio saopštenjem u kojem je kritikovao ponašanje Matića, što se bivšem veznjaku Uniteda i Chelseaja nije inimalo svidjelo.

Oglasi

“Matićevo ponašanje je u potpunosti neshvatljivo, posebno kada dolazi od iskusnog igrača sa ugovorom do 2025. godine. Klub ističe da je svaki uslov neophodan za normalnu integraciju Nemanje Matića i njegovog okruženja ispunjen sa najvećom transparentnošću. Rennes se uvijek trudio da svojim igračima, strancima posebno, obezbijedi najbolje moguće uslove da pokažu svoje najbolje na terenu”, navedeno je u saopštenju francuskog kluba.

Sada je pitanje gdje će Matić nastaviti karijeru. Spominje s dakle Lyon, ali možda je realnija opcija da se vrati u Englesku. Naime, prema današnjim informacijama sa Otoka, londonski Fulham je spreman da ga dovede, ali morat će prvo da dogovori visinu odštete sa Francuzima.

Matić iz Engleske ima samo lijepe uspomene i sigurno ne bi imao ništa protiv poratka u Premier ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marco Silva želi ovog mjeseca dovesti pojačanja na Craven Cottage, a Matićevo iskustvo i uloga lidera privlače trenera Fulhama koji se nada da će doći do dogovora sa igračem do kraja mjeseca.

Ove sezone u dresu Rennesa odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima i ostvario je tri asistencije. Prethodno je karijeri igrao za Romu, Manchester United, Chelsea, Benficu, Vitesse, Košice i Kolubaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi