Newcastle nadigrao i Manchester United, igralo se 100 minuta
FOTO: EPA

Posljednji meč današnjeg programa Premier lige

Newcastle nadigrao i Manchester United, igralo se 100 minuta

Samir Mlaćo

U posljednjem meču današnjeg programa engleske Premier lige na St. James Parku snage su odmjerili Newcastle i Manchester United.

Prethodno su se danas radovali Arsenal, Brentford, Burnley i Everton, a večeras smo vidjeli slavlje nogometaša i navijača Newcastlea.

Nakon prvog dijela Newcastle je bio bolji rival, no United se dobro držao. Nije mnogo prijetio, ali je u odbrani bio na nivou.

U 17. minuti vrijedi izdvojiti sjajnu odbranu Andrea Onane koji je odbranio udarac Almirona, a tri minute kasnije u šansi je Isak, no izblokiran je u posljednji čas. U 39. minuti prečka je spasila Manchester poslije pokušaja Trippiera.

U nastavku ista priča. Newcastle je tražio pogodak, pleo mrežu, a United bio gotovo bezopasan.

Isplatilo se to u 56. minuti kada su navijači Newcastlea konačno imali razloga za slavlje. Gordon je primio lloptu od Trippira i smireno sproveo u mrežu rivala.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1731059735078515071[/twitter]

Nakon toga bez uzbuđenja, Manchester se pokušavao probuditi, ali zaista su popularni Crveni đavoli djelovali bezopasni. Domaći su i dalje bili otvoreni, željeli su što prije drugi pogodak, a u 79. minuti tražili su i jedanaesterac.

Ipak, nije tako mislio glavni sudija, pa se meč nastavio. Zanimljivo da je Manchester United imao prvi korner u 82. minuti, a domaći su do tada izveli sedam.

Tada je United i zaprijetio, te je malo nedostajalo da dođe do izjednačenja, ali Shaw u posljednji čas blokira udarac Reguilona. U 90. minuti Maguire postiže pogodak, no signaliziran je ofsajd i dileme nije bilo. Pokušavali su gosti u završnici do pogotka, napravili pritisak, ali do pogotka nisu mogli.

Ostalo je 1:0, iako smo vidjeli čak devet minuta sudijske nadoknade, ali sasvim opravdano. Newcastle je na petom mjestu sa 26 osvojenih bodova, te za Manchester Cityjem koji je drugoplasirani zaostaje tek tri boda, uz utakmicu više.

Manchester United je na sedmom mjestu te ima 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 14. kolo:

Newcastle - Manchester United 1:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
crveni nad Brunom,a ni faul nije dobio za istu stvar Rashford crveni karton dobi...steta kradja opet
1 0
Mel_Glupson
Odo srat ..bas mi se prisralo a ovi sa kockastim glavama sto napadaju titulu prosle sedmice nek se pripreme ,neću dugo ..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti