Roma pojačanje pronašla u PSG-u
FOTO - EPA

Sanches stiže na posudbu

Roma pojačanje pronašla u PSG-u

Adnan Beganović

Renato Sanches, narednu sezonu će najvjerovatnije kao posuđen igrač provesti u Romi. Pregovori još traju, no blizu su kraja i sve je izvjesniji transfer Portugalca iz PSG-a u Romu.


Reprezentativac Portugala, Renato Sanches, mogao bi karijeru nastaviti u redovima Rome.

Naime, prema pisanju talijanskih medija, šef struke rimskog kluba Jose Mourinho, želi portugalskog reprezentativca u svom timu.

Navodno su čelnici klubova uspostavili kontakt i postoji velika mogućnost da Sanches iduću sezonu odradi u Romi na posudbi.

Finansijski detalji posla nisu poznati, a eventualnim dolaskom Sanchesa vezni red Rome dobio bi na snazi.

Inače, Sanchez je u redove francuskog prvaka stigao prošlo ljeto iz Lillea. Potpisao je petogodišnji ugovor, a Lille je na ime obeštećenja inkasirao 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sezoni iza nas, u svim takmičenjima je za PSG odigrao 27 utakmica, a dva puta se upisivao u listu strijelaca. Osim za Lille i PSG u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Bayern, Swansea City i Benficu.

Četiri naslova prvaka Njemačke je osvojio sa Bayernom, dok je sa PSG-om i Lilleom osvajao naslove prvaka Francuske. Za portugalsku reprezentaciju je odigrao 32 utakmice uz učinak od tri pogotka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti