Vidić izjavom uzdrmao Srbiju: Da li trebam prvo u zatvor pa da obavljam funkciju u našem nogometu?

Bio je kandidat za predsjednika Saveza, ali nije se to desilo

Vidić izjavom uzdrmao Srbiju: Da li trebam prvo u zatvor pa da obavljam funkciju u našem nogometu?

Samir Mlaćo

Početkom ove godine nekadašnji reprezentativac Srbije predao je kandidaturu za predsjednika Nogometnog saveza Srbije.

Imao je Vidiću veliku podršku, no brzo je odustao, odnosno povukao kandidaturu. Bio je razočaran dešavanjima, a sada u razgovoru za NIN, tvrdi da ne može dobiti šansu niko u FS Srbije ukoliko nije kriminalac.

"Dragan Džajić je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, a Zvezdan Terzić nije dokazao nevinost... Oni vode najveće organizacije u srbijanskom nogometu, Fudbalski savez Srbije i FK Crvena Zvezda.

To je pitanje koje svi trebamo postavljati", jasan je bio Vidić, te nastavio.

"Džafić četiri godine nije uspio dokazati nevinost, a Zvezdan Terzić je ponosan što je bio u zatvoru. Priča da je tamo upoznao puno kvalitetnih ljudi. Ja nemam problem s tim da Terzić tako odgaja svoju djecu. On šalje poruke mojoj, našoj djeci... Misli da je u redu da idete u zatvor".

[facebook]https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=1232635631460326[/facebook]

Oglasi

Ističe da osam miliona godišnje građane košta boravak Dragana Stojkovića Piksija na poziciji selektora.

"Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama. Došao sam do podatka da je u zadnje dvije godine za selektora i stručni štab izdvojeno 16 miliona eura. To je osam miliona eura godišnje".

Prokomentarisao je i rad samog selektora Stojkovića.

"Ne ulazim u njegove kvalitete. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenera koji rade i u Kini i Japanu i plaćati toliko novac za njih.

Šta ćemo kada Stojković bude odlazio i treba da da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama petice", dodao je Vidić.

Šokirao javnost u Srbiji objavom pred izbore

Treba istaći da je Vidić sve šokirao kada je 24 sata prije izbora u Savezu povukao kandidataturu. Tada je izdao saopštenje za javnost.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Pred našim fudbalom su veliki izazovi. Mnogo toga mora i može bolje. Moja ideja je bila i ostala da okupim tim vrhunskih profesionalaca koji su kadri da te izazove riješe kvalitetnije nego možda iko u Evropi. Nažalost, na svakom koraku puta ka tome da postanem predsjednik FSS mi je jasno stavljeno do znanja da nam ta šansa neće biti pružena. Ovim putem želim da vas obavijestim da povlačim kandidaturu za predsjednika FSS", poručio je Vidić i dodao.

"Odgovornost za rješavanje velikih izazova koji su pred nama je preuzela ista grupa ljudi koja ih je i stvorila. Definitivno nisam optimista po pitanju toga šta će uraditi s prilikom koju su prigrabili i mislim da će za četiri godine biti još teže nego danas. Povlačenje kandidature ne znači da odustajem od srbijanskog fudbala", napisao je tada Vidić.

Top Komentari

Vedox
Ne znam što se čovjek stresira. Bar ima ovaj angažman u Slogi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi