Pohvalio se nastupom za Njemačku, pa su krenule uvrede: "Prodao si vjeru za večeru"

Pavlović odabrao

Pohvalio se nastupom za Njemačku, pa su krenule uvrede: "Prodao si vjeru za večeru"

Edmir Škorić

Aleksandar Pavlović izabrao je Njemačku ispred Srbije, a na društvenim mrežama se pohvalio prvim nastupom za svoju selekciju.

"Prva utakmica za Njemačku", napisao je mladi fudbaler Bayerna, no onda su uslijedili brojni komentari navijača Srbije.

"Izdao si nas za Švabe", napisao je jedan od navijača srpskog tima.

"Znaš valjda koje ti je ime dao otac... Kreni kao Lazar pravim koracima.. Pa ćeš biti heroj, a ne suvišna brojka... Sve najbolje tebi u nastavku karijere", dodao je drugi.

"Da li je moguće da prodaš vjeru za večeru, mućni glavom sjeti se svoje slave sjeti se šta bi ti pradeda rekao, pročitaj malo o Šumaricama o zločinima koje su ti 'tvoji' počinili našem narodu, još nije kasno za tebe. Čekamo te, stoji u jednoj od brojnih poruka navijača iz Srbije.

Oglasi

Slično je prošao nedavno i Filip Ugrinić, koji je debitovao za Švicarsku, za koju je upisao dvije utakmice.

Što se tiče Aleksandra Pavlovića, on je odlučio da zaigra za Njemačku nakon što je nedavno selektor Srbije Dragan Piksi Stojković rekao da ne može tek tako neko sa 18 godina da zaigra za seniore Srbije.

19-godišnji Pavlović rođen u Minhenu prošao je sve omladinske selekcije Bayerna i polako se priključuje prvom timu, a igra na poziciji defanzivnog veznog.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veliki je broj talentovanih mladih fudbalera čiji su roditelji sa prostora bivše Jugoslavije, ali rođeni su u zapadnim zemljama, gdje kreiraju svoje fudbalske puteve i uglavnom dobijaju priliku da biraju između dvije zemlje.

Koliko je samo talentovanih fudbalera odabralo druge zemlje ispred BiH, no na sreću sve je više onih koji odlučuju da brane boje zemlje odakle potiču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi