Nenad Bjelica je već dobio poziv za novi trenerski posao

Neće dugo odmarati

Nenad Bjelica je već dobio poziv za novi trenerski posao

S. Mlaćo

Hrvatski trener Nenad Bjelica neće dugo biti bez posla. Bjelica se povezivao sa nekoliko klubova i u Hrvatskoj nakon što je napustio turski Trabzonspor, no čini se da bi mogao u Austriju.

Mediji u toj zemlji navode da je Bjelica glavni kandidat za klupu Rapida iz Beča. Rapid je rekorder po broju titula u Austriji, no veoma su loše krenuli u novu sezonu.

Trenutno su na osmom mjesti i tome se u klubu niko nije nadao, a posebno su razočarani navijači. Zbog toga čelnici kluba vjeruju da bi Bjelica mogao 'probuditi' ekipu i vratiti stvari na pravo mjesto.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no prednost Bjelici svakako je to što je već radio u toj zemlji. Bio je trener Wolfsbergera i izborio je plasman u elitni rang austrijskog nogometa, a zatim je odveo Austriju iz Beča u Ligu prvaka.

Bjelica je posljednji angažman u Trabzonsporu imao samo pola godine i jasno je da ništa nije išlo po planu.

Oglasi

Na kraju je dobio brojne kritike, a čak su ga prozivali i turski mediji. Naveli su da je imao jako velike zahtjeve pri vođenju kluba i da je zapravo presudio sam sebi.

Vrlo brzo se pretvorio u gazdu, a imao je nevjerovatne zahtjeve i troškove. A, sve su mu dopuštali. Tražio je od gazde privatni avion za let u Hrvatsku. Svi smo mislili da kada se vrati da će u njemu biti Bruno Petković jer nas je uvjeravao da je njegov transfer riješen. Međutim iz aviona je izašla supruga Bjelice".

Prema mišljenju turskih novinara, imao je i lošu komunikaciju sa igračima.

"Nevjerovatno je loš u komunikaciji sa igračima. Nije htio da priča sa njima i da ih sluša. Tjerao bi ih za najmanju grešku. Omur je rekao svom agentu, ne novinarima, da igra loše jer se ne može naviknuti na novu poziciju.

Bjelica je to saznao i precrtao ga. Nije htio ni da priča sa njim, čak ni da ga pogleda", između ostaloga naveli su Turci.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Zanimljivo da je Bjelica doveo čak 16 novih igrača, a veliki broj i otjerao. Navijači su se nadali da radi prave poteze, no na kraju nije bilo tako.

Ipak, sve je fino naplatio i kreće u nove izazove. Navodno je sa svojim stručnim štabom dobio odštetu od 1,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi