Lalatović hvali Slobodu i snagu Premijer lige, poruka za Zrinjski, čeka još pojačanja u Borcu

Press konferencija pred gostovanje Slobodi

Lalatović hvali Slobodu i snagu Premijer lige, poruka za Zrinjski, čeka još pojačanja u Borcu

E. Škorić

Trener Borca Nenad Lalatović održao je press konferenciju na kojoj je najavio gostovanje Slobodi u Banovićima u okviru petog kola Premijer lige BiH.

Borac je vezao dvije pobjede u prvenstvu i može malo rasterećnije ući u duel sa Slobodom, koja je nakon poraza od Širokog, uspjela da osvoji bod u Gradačcu protiv Tuzla Cityja u meču u kojem su mreže mirovale.

"Očekuje nas jako jako teška utakmica, a sad ću vam reći i iz kog razloga. Mi smo izgubili ovdje od Sarajeva, Sloboda je odigrala neriješeno sa Tuzlom siti, a Tuzla siti je pobijedila Sarajevo 5:1. Ova liga mene svake nedjelje uvjeri da sam bio u pravu kada sam rekao da je ova liga interesantnija od mnogih drugih, ovdje se nikad ne zna ko će pobijediti, a ko izgubiti jer svako svakog može da pobijedi", rekao je Lalatović pa dodao:

"Analizirali smo utakmicu Slobode protiv Tuzla sitija. Teren je bio u katastrofalnom stanju. Sloboda se tu fenomenalno branila, igrala jako agresivno i tvrdo. Momci su stavili glavu tamo gdje neko ne smije nogu. Imali su igrača manje, a na kraju su mogli da pobijede".

Biranim riječima govorio je srbijanski stručnjak o Slobodi.

Oglasi

"Sloboda je veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Još u Juogslaviji su igrali najjaču ligu i to sve govori o kakvom klubu se radi. Moramo maksimalno da ih respektujemo to će biti jedna neizvjesna utakmica. Ni oni ne igraju na svom terenu, kao ni mi. To bi nam mogla biti olakšavajuća okolnost. Ipak, moramo ući ne 100 nego 200%. Ne znam kakav je teren u Banovićima nisam bio tamo, ali sam dobio informaciju da je teren korektan. Trava izgleda dobro što bi nama moglo više odgovarati, da spustimo loptu da probamo pas igrom da ih ugrozimo. Ako želimo da se vratimo u Banjaluku neporaženi moraćemo da prihvatimo taj njihov stil igre, da čvrsto ulazimo u duele da i mi postavimo glavu tamo gdje neko neće ni nogu", rekao je Lalatović.

Trener Borca je također iskoristio priliku da čestita Zrinjskom na uspjehu i plasmanu u play-off Konferencijske lige, a zatim se dotakao i Partizana, koji je ispao od Kiprana.

"Čestitam ekipi Zrinjskoj na prolazu dalje, apsolutno su to zaslužili. Izbacili su ekipu Tobola i to je dobro za fudbal u BiH. Volio bih da uđu u grupnu fazu Konferencijske lige jer mislim da našoj ligi treba jedna grupna faza jer bi to još više podiglo kvalitet našeg fudbala. Vidjeli ste sinoć Partizan koji je ispao. Pričam to jer u fubdalu može svako svakog da pobijedi. I kad imate dobre i kvalitetne igrače to vam ne garantuje da ćete sigurno pobijediti i proći", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije isključeno da Borac do kraja prijelaznog roka dovede još jednog igrača, a pred potpisom je Nikoal Ninković, koji je igrao u nekoliko timova u Seriji A i bio je svojevremeno jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Partizanu.

"Volio bih da dovedemo još jednog bržeg igrača, kao što su Kulašin i Tatar. Prelazni rok je pri kraju pa ćemo vidjeti da li ćemo uspjeti da dovedemo nekog. Pohvalio bih Upravu koja stvarno želi, problem je do igrača. Neki igrači iz Srbije koje sam ja htio dovesti nisu htjeli da dođu za iste pare koje imaju u Srbiji. Oni ovo smatraju inostranstvom i tražili su više novca", zaključio je Lalatović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Vicina Prčija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi