"U Radničkom se neće moći desiti da im reprezentativac BiH ode u Partizan bez dinara obeštećenja"

Lalatović se dotakao i Saničanina

"U Radničkom se neće moći desiti da im reprezentativac BiH ode u Partizan bez dinara obeštećenja"

E. Čaušević

Srbijanski stručnjak Nenad Lalatović je i zvanično predstavljen kao novi trener Radničkog iz Niša.

Lalatović je odlučio da se vrati u Radnički s kojim je prije dvije godine bio viceprvak Srbije. Prethodnu sezonu trenirao je Vojvodinu, ali je na kraju sezone odlučio da napusti klub iz Novog Sada.

Lalatović se povezivao s mogućim dolaskom u Bosnu i Hercegovinu i preuzimanjem klupe Borca, ali jasno je da od toga neće biti ništa.

On je preuzeo ekipu Radničkog s kojim je počeo pripreme za novu sezonu. Dao je i intervju za klupsku stranicu ovog kluba o kojem je govorio o očekivanjima u novoj sezoni.

"S velikim zadovoljstvom sam se vratio u klub u kojem sam proveo prelijepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Već smo pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta", kaže Lalatović i dodaje.

"Čeka nas dosta posla, u roku od 30 dana trebalo bi da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone. Što se tiče fudbalera iz prošle sezone, želio bih da ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević. Što se ostalih potencijalnih novajlija tiče, moram da im poručim da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovdje neće imati nikakvih problema sa te strane. Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Biću taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Lalatović je poručio da je prednost rada u Radničkom što za svoj rad odgovara isključivo Tončevu, dok u Vojvodini nije znao ko mu je šef i s kim može da priča. Na zanimljiv način dotakao se i bh. reprezentativca Siniše Saničanina.

"Potencijalnim pojačanjima mogu da kažem i da slobodno pogledaju šta smo svi mi ovdje u Radničkom uradili u onoj vicešampionskoj sezoni. U Radničkom neće moći da se desi situaciji kao u Vojvodini da im jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin ode u Partizan bez dinara obeštećenja", jasno je poručio Lalatović.

Top Komentari

Husrefbeg22
fc radnicki nis, daj ne zamarajte nas glupostima iz fudbala susjedne drzave. Nas u BiH vise zanima Klis iz Buturovic Polja nego fc radnicki nis ili partizan i zvijezda. Ne znam sto uopce vise i postoji klub partizan u srbiji kad tamo partizana od 1987. g. vise i nejma.
3 0
Fino alla Fine
Baš dosadni sa anonimnom!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi