Lalatović ima novi klub

Neće daleko

Lalatović ima novi klub

S. Mlaćo

Karizmatični srbijanski stručnjak Nenad Lalatović pronašao je novi angažman.

Lalatović se na kraju sezone razišao sa Vojvodinom, a povezivao se sa velikim brojem klubova, pa i pojedinim iz naše zemlje.

Na kraju se odlučio za ostanak u Srbiji, tačnije povratak u Radnički Niš.

Lalatović je sa Nišlijama bio vicešampion Srbije u sezoni 2018/19, te je oborio sve rekorde kluba.

"Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. Za Radnički i njegove navijače sam se puno vezao i veoma mi je drago što ćemo ponovo biti na istoj strani. Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju", rekao je Lalatović.

Lalatović će prozivku obaviti u petak.

Lalatović je u dosadašnjoj karijeri vodio i Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu Zvezdu, Borac Čačak, Čukarički...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ranije se povezivao i sa sarajevskim Željezničarom, a prošle zime i sa Borcem iz Banja Luke.

"Konkretnih razgovora sa Željezničarom nije bilo, mada me je jučer kontaktirao jedan čovjek i pitao da li sam zainteresovan da dođem u Sarajevo. Rekao sam mu ono što sada i vama, Željezničar je veliki klub i svakako da bih mi bila čast biti trener. Željezničar ima to nešto što meni odgovara, a to je da voli pobjeđivati. Mene zanimaju samo ambiciozni klubovi", kazao je Lalatović za SportSport.ba sredinom 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti