Da li će pogaziti svoje riječi: Lalatović ima novi klub?

Kontroverzni stručnjak se povezivao i sa bh. premijerligašima

Da li će pogaziti svoje riječi: Lalatović ima novi klub?

S. Mlaćo
Kontroverzni srbijanski stručnjak Nenad Lalatović navodno je pronašao novi klub.

Lalatović trenutno vodi Vojvodinu, a  najavio je da će saradnja završiti na kraju sezone.

Prema pisanju pojedinih medija u Srbiji, Lalatović će od naredne sezone sjediti na klupi Rada, također člana Super lige Srbije.

Lalatović se ranije povezivao i sa banjalučkim Borcem, te sa sarajevskim Željezničarom, no od dolaska u Premijer ligu za sada vjerovatno nema ništa.

Nedavno je govorio o podršci koju ima od navijača Vojvodine, te mogućem odlasku.

Tada je ipak kazao da neće ostati u Srbiji, a da li će pogaziti svoju riječ ostaje da se vidi.

Oglasi

"Hvala navijačima. Podržali su me, a kad vas navijači vole ja ne štedim svoje zdravlje i želim da igramo što bolje i efikasnije. Srce mi je puno, malo trenera je doživjelo ovo. Neću nikoga da molim za ugovor. Lalatović ga je zaslužio radom i rezultatima, ali ako uprava to ne prepoznaje, misli da može bolje sa drugim trenerom koji će napraviti rezultate, ja se sklanjam. Već sad imam dva kluba gdje mogu da odem, danas mogu da potpišem ugovor. Još jednom, od srca hvala navijačima. Ganuli su me. Nisam očekivao onakav transparent”, prenosi mediji u Srbiji izjavu Lalatovića.

Na transparentu je pisalo “S najuspješnijim trenerom u pobjede i sljedeće godine, kome to smeta nek’ ide iz Vojvodine”.

"Najuspješniji sam trener u historiji kluba. Sretan sam što sam izborio Evropu, to je za moju Vojvodinu. Sigurno ću ovdje kupiti neku nekretninu i ostati da živim".

Povezivao se tokom zime sa banjalučkim Borcem, no do dogovora nije došlo. Ističe da je ta opcija realna, te da samo želi da ide iz Srbije.

"Inostranstvo je jedina opcija. Zovu ljudi kad su vidjeli da odlazim, moja je želja da se oprobam u inostranstvu i znam da će me cijeniti sve više kada odem. Plakaće za mnom i moliće da se vratim, ali tad će biti kasno. Meni je inostranstvo sve osim Srbije, znači i region, nije me bilo sramota da radim u Borcu poslije Zvezde, pa što bi u regionu? Nije mi bitno gde, samo da nije Srbija", dodao je Lalatović.

Lalatović je u dosadašnjoj karijeri vodio i Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu Zvezdu, Borac Čačak, Čukarički...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ranije se povezivao i sa sarajevskim Željezničarom.

"Konkretnih razgovora sa Željezničarom nije bilo, mada me je jučer kontaktirao jedan čovjek i pitao da li sam zainteresovan da dođem u Sarajevo. Rekao sam mu ono što sada i vama, Željezničar je veliki klub i svakako da bih mi bila čast biti trener. Željezničar ima to nešto što meni odgovara, a to je da voli pobjeđivati. Mene zanimaju samo ambiciozni klubovi", kazao je Lalatović za SportSport.ba sredinom 2018. godine.

Top Komentari

19zfc21
ŽIVEO LALATOVIĆ I PABLO ESKOBAR!!! AAAHAHAHAHAHAHAH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi