Neočekivan izbor: Sporting za novog predsjednika postavio klupskog ljekara

Budi li se portugalski div iz dubioze?

Neočekivan izbor: Sporting za novog predsjednika postavio klupskog ljekara

Sporting iz Lisabona je u proteklom periodu prolazio kroz izuzetno turbulentan period kojem se, čini se, konačno nazire kraj.

Portugalski gigant počeo je rješavati probleme u igračkom kadru i administraciji kluba, a danas je dobio i novog predsjednika.

Na prilično veliko iznenađenje javnosti, za novog predsjednika postavljen je Frederico Varandas, koji je od 2011. godine radio kao Sportingov klupski ljekar.

"Ovo je najveći zadatak u mom životu", kratko je poručio 38-godišnji Varandas koji je u izborima za novog predsjednika pobijedio Joaoa Benedita.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Federico Vrarandas će na toj funkciji naslijediti kontroverznog Bruna de Carvalha, koji je na kraju juna dobio otkaz u Sportingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi