Nepobjedivi ovog proljeća bi mogli biti gubitnici ovesezonskog izdanja Premijer lige
Radnik se nalazi u seriji od 12 mečeva bez poraza, ali ni to ne bi moglo biti dovoljno za izlazak na euroscenu

U sjajnoj seriji

Nepobjedivi ovog proljeća bi mogli biti gubitnici ovesezonskog izdanja Premijer lige

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

Kvalitet takmičenja i fudbala na stranu, odigrati više od deset utakmica bez poraza u Premijer ligi se može smatrati podvigom. 

Premijer liga BiH sigurno nije među najkvalitetnijim šampionatima Evrope, razliku između ekipa čine nijanse i elitni rang bh. fudbala je definitivno takmičenje gdje svako svakog može pobijediti. 

Međutim, ovog proljeća jedna ekipa djeluje nepobjedivo. Radnik nije poražen niti jednom u deset odigranih susreta u 2019. godini te računajući dva meča iz prošle godine ekipa iz Bijeljine je u nizu od 12 mečeva bez poraza. 

Serija susreta bez poraza počela je gostovanjem GOŠK-u početkom decembra kada je bilo 1:1, a posljednji put pognute glave fudbaleri Radnika su teren napustili 25. novembra kada je slavila Sloboda s 0:1.

Pobijeđeni su Željezničar (1:0), Zvijezda 09 (1:0), Mladost (0:3) i GOŠK (1:2), dok su upisani remiji protiv Sarajeva (0:0), Zrinjskog (0:0; 1:1), GOŠK (1:1), Krupe (2:2), Čelika (0:0), Tuzla Cityja (1:1) te Zvijezde 09 (1:1).

Serija je započela poslije 18. kola i tada je Radnik zauzimao sedmu poziciju, u međuvremenu osvojeno je 20 bodova te ostvaren napredak od dvije pozicije što prema trenutnom stanju stvari nije dovoljno za izlazak na euroscenu. 

Izabranici Mladena Žižovića "finale" sezone igraju u subotu kada u Bijeljinu stiže Željezničar. U slučaju pobjede izjednačili bi se s Plavim na tabeli i tako sebi povećali izglede za odlazak u kvalifikacije za Evropa ligu. 

U protivnom ekipa Radnika bi mogla postati možda i najveći gubitnik ovosezonskog izdanja Premijer lige jer bi unatoč za bh. standarde nevjerovatnim nizom mečeva bez poraza mogli ostati bez plasmana u Evropu.  

Ukoliko na zelenom terenu izbore izlazak na euroscenu u bijeljinskom klubu ne trebaju da brinu za nastup u kvalifikacijama za Evropa ligu jer su već dobili licencu za UEFA takmičenja.

Inače, Radnik se nalazi u krugu nekoliko evropskih klubova koji već 12 mečeva ne znaju za poraz. Isti učinak imaju njemački Bayern i portugalski Sporting. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gledajući lige u regionu Radnik je odmah iza Maribora koji sa 17 utakmica bez poraza korača ka osvajanju nove titule prvaka Slovenije.

Računajući nacionalna prvenstva u Evropi u najboljoj seriji je ukrajinski Shakhtar. Tim iz Donjecka je neporažen već 24 utakmice. Slijede već spomenuti Maribor te Galatasaray (17) i RB Leipzig (14). 

Top Komentari

milivoje
Gol razlika se gleda tupani
0 5
teddy sheringham
Naprijed Radnik!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi