Nerazzurri uvjereni da će uskoro postići dogovor o Sanchezovom transferu

Nerazzurri uvjereni da će uskoro postići dogovor o Sanchezovom transferu

Inter je nastavio pregovore sa Manchester Unitedom o transferu Alexisa Sancheza. Konačnog dogovora još nema, ali su Nerazzurri navodno uvjereni da će posao uskoro biti zaključen, te da će Čileanac stići na Meazzu na posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Prema nekim informacijama koje su stizale iz Italije i Engleske, Sanchez je još jučer trebao ozvaničiti saradnju sa Interom, ali su Crveni đavoli jučer odjednom promijenili svoje uslove.

Navodno je prvobitno bilo dogovoreno da Inter dobije mogućnost otkupa ugovora Alexisa Sancheza po isteku posudbe za iznos od 12 do 15 miliona eura, ali sada United želi određenu naknadu za posudbu, te da Nerazzurri preuzmu isplaćivanje barem polovine primanja čileanskog fudbalera. Prvobitni dogovor je bio da Inter isplati četiri ili pet miliona eura Sanchezovih primanja za godinu dana, te da ostatak pokrije United.

Iako je United naprasno promijenio svoje uslove, iz Italije stižu tvrdnje da su Nerazzurri svejedno uvjereni da će dogovor uskoro biti postignut.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema pisanju italijanskog Sky Sporta, Sanchezu je još prije par mjeseci u Unitedu rečeno da će biti pušten da ide čim pronađe klub koji ga je spreman dovesti na posudbu, te da će Crveni đavoli plaćati značajan dio njegovih plata.

Sada se špekuliše da su se čelnici Uniteda odlučili za promjenu uslova nakon oštrih reakcija navijača ovog kluba na prve medijske izvještaje o prvobitno dogovorenim uslovima. Oni su govorili da će United pokriti 75% Alexisovih ogromnih primanja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi