Nermin Bašić nakon dogovora sa Goricom: Živim za izazove i ne bojim se posla!
2017. godine stigao na klupu Radomlja

Bh. stručnjak na klupi četverostrukog prvaka Slovenije

Nermin Bašić nakon dogovora sa Goricom: Živim za izazove i ne bojim se posla!

Samir Mlaćo

Bh. stručnjak Nermin Bašić odlučio je jučer napraviti novi izazov u svojoj karijeri. Bašić je prihvatio ponudu četverostrukog prvaka Slovenije, ekipu Gorice i već sutra  će obaviti prozivku u svom novom timu.

Danima su iz Gorice činili sve da postignu dogovor sa Bašićem, a posebno sa njegovim sada već bivšim timom NK Radomlje gdje je bh. stručnjak za kratak period ostavio dubok trag.

Saradnja je jučer konačno ozvaničena, a Bašić je postigao ugovor na dvije i pol godine. Nije skrivao zadovoljstvo u razgovoru za SportSport.ba.

"Tamo oko Božića pojavili su se prvi kontakti. Iz Gorice su mi kazali da traže trenera, da se radi o jednom projektu, bio sam za, ali ostalo je da se dogovore klubovi. Klubovi su do jučer pregovarali i na kraju dogovorili i tu naknadu. Oba kluba su na kraju zadovoljna i posebno mi je drago zbog toga", priča Bašić.

Gorica se trenutno nalazi na sedmom mjestu, ali iz prikrajka vreba svoju šansu za plasman u Evropu.

"Da sedmi smo, ali sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim timom, koji će možda igrati Evropu. Gorica je veoma lijepa sredina, klub živi od prodaje igrača, a moram reći da je za mene ovo velika odgovornost. Vrijedi istaći da je bivši trener Milan Srebrnič živa legenda ovdje, i zaista je situacija kao da sam došao na klupu poslije legendarnog Fergusona. Ciljevi kluba su jasni, ali pritiska nema".

Odlazak u elitni rang slovenskog nogometa svakako je veliki uspjeh za njega. Svjestan je koliko stranci moraju biti cijenjeni da bi dobili svojih 'pet minuta'.

"Moram priznati da sam počašćen što sam novi trener Gorice, te da sam da tako kažem morao ući u ovaj rizik. Poziv od Gorice se ne dobija svaki, jedini sam trener-stranac u ligi i to vam dovoljno govori. Živim za izazove i ne bojim se posla. Želim da nametnem svoj stil igre, napadački te vjerujem da će tako i biti".

Bašić će već sutra obaviti prozivku. Pomoćnici bh. stručnjaku će biti Saša Kolman i Florijan Debenjak, trener golmana Borut Mavrič, a za kondicionu spremu će biti zadužen Renzo Casellato.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Imam sjajan tim u stručnom štabu. Kondicioni trener je osam godine radio u reprezntaciji Italije, ao i italijanskim klubovima, trener golmana radi u selekciji Slovenije kod Matjaža Keka, a i druga dvojica pomoćnika imaju zavidne karijere", dodao je Nermin Bašić na kraju razgovora za SportSport.ba

Bašić je trenersku karijeru počeo 2011. godine, a vodio je sa velikim uspjehom NK Travnik, NK Metalleghe BSI, te FK Sloga Simin Han, da bi 2017. godine odlučio preuzeti NK Radomlje.

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Sretno.
10 1
xavi26
Odličan primjer da iz ove države treba pobjeći da bi pokazao svoj potencijal. Sretno Nermine..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi