Nermin Bašić novi šef struke slovenske Gorice
2017. godine stigao u NK Radomlje FOTO: Fodo Lado/ND Gorica

Bh. stručnjak pronašao novi angažman

Nermin Bašić novi šef struke slovenske Gorice

Samir Mlaćo

Nermin Bašić od danas je i zvanično novi trener slovenske Gorice.

 Bh. stručnjak iza sebe ima sjajnu polusezonu u NK Radomlje s kojim je osvojio titulu jesenjeg prvaka u Drugoj ligi Slovenije, iako je na raspolaganju imao najmlađu momčad u ligi.

Stigao je zatim poziv iz četverostrukog prvaka Gorice i saradnja je brzo dogovorena.

Bašić je trenersku karijeru počeo 2011. godine, a vodio je sa velikim uspjehom NK Travnik, NK Metalleghe BSI, te FK Sloga Simin Han, da bi 2017. godine odlučio preuzeti NK Radomlje.

Pomoćnici bh. stručnjaku će biti Saša Kolman i Florijan Debenjak, trener golmana Borut Mavrič, a za kondicionu spremu će biti zadužen Renzo Casellato.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bašić će sa pripremama za drugi dio sezone u novom klubu startati već u ponedjeljak, a vrijedi istaći da je Gorica prvi dio sezone okončala na sedmom mjestu.

Top Komentari

Gari Garinča
Sretno Nermine !!!
10 1
gumenakita
Sretno Nermine legendo!!!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti