Bašić se razišao sa NK Radomlje

Iz kluba mu uputili zahvalu za sve što je napravio, posebno prošlu sezonu

Bašić se razišao sa NK Radomlje

S. Mlaćo
Bh. trener Nermin Bašić više nije šef struke NK Radomlje iz Slovenije.

Naime, Bašić je postigao dogovor o sporazumnom prekidu saradnje sa Radomljem koje je sjajno krenulo u sezonu, no kasnije je došlo do krize rezultata.

Dvije strane su tako odlučile da se raziđu, a Bašić je prošle sezone napravio sjajan rezultat kada je spasio Radomlje od ispadanja, te u više navrata ponio epitet trenera kola u Prvoj ligi Slovenije.

Odlično je Radomlje krenulo u novu sezonu, no skroman igrački kadar nije mogao da iznese veće izazove, a ovaj tim svoje utakmica i ne igra na vlastitom stadionu.

"U nogometu postoje momenti kada se moraju donijeti teške odluke. Uprava kluba i prvi trener Nermin Bašić dogovorili su raskid saradnje. Zajedno smo odlučili da je ovo trenutno najbolja odluka za klub, a posljednju utakmicu protiv Celja za vikend vodit će Amir Botonjić i Rok Hanžić. NK Radomlje se zahvaljuje Nerminu Bašiću na velikom doprinosu za klub.

Bašić je najzaslužniji za opstanak u ligi prošle sezone, te je nivo nastupa našeg kluba podigao na viši nivo. Nerminu će vrata Radomlja uvijek biti otvorena i vjerujem da ćemo se sresti u budućnosti“, rekao je predsjednik NK Radomlje Matjaž Marinšek.

Oglasi

Sam Bašić je bio veoma emotivan.

“Zahvaljujem se svima u klubu, predsjedniku, navijačima i igračima. Drago mi je što sam dao svoj doprinos u pisanju historije kluba. Vratio sam se prošle godine u Radomlje da završim svoj posao i zajedno smo uspjeli ispisati jedan od najljepših perioda kluba.

Sada se ipak razilazimo. Jako mi je drago što sam bio ovdje i bez oklijevanja mogu reći da je Radomlje moj drugi dom.  Imat ću veoma lijepe uspomene na ovaj period i zauvijek ostajem navijač ovog kluba. Hvala još jednom svima i ostajem uvjeren da ova ekipa može izboriti opstanak u ligi“, riječi su Bašića.

Radomlje je novu sezonu otvorilo sa čak osam bodova u četiri kola, te bilo odmah iza Olimpije. Ipak, kasnije je došla kriza rezultata, a u mnogim mečevima sreća nije bila saveznik ove ekipe.

Prošle sezone Bašić je ekipu preuzeo na posljednjem mjestu, otpisanu od gotovo svih, no ovaj tim je sjajno zaigrao i na kraju bez većih problema osigurao opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Radomlje je završilo šestoplasirano, a Bašić osam puta bio izabran za trenera kola.

U BiH je ovaj 39-godišnji stručnjak vodio NK Travnik, NK Metalleghe Jajce, FK Tuzla City, a u Sloveniji pored Radomlja i NK Gorica. Bio je i Angoli te Egiptu.

Top Komentari

pjanke.sa
Ovo je dobar trener za FK Sarajevo. Kakav Zuti alkoholicar koga ce on motivisati samo da mi je znat.
1 4
mirza24
Zuti je novi trener
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi