Zolotić i društvo zaustavili i Benficu: "Sve se poklopilo, liga mi odgovara, a život je lijep"

Defanzivac će vjerovatno uskoro se naći i na spisku A reprezentacije naše zemlje

Zolotić i društvo zaustavili i Benficu: "Sve se poklopilo, liga mi odgovara, a život je lijep"

S. Mlaćo

Potencijalni "A" reprezentativac naše zemlje Nermin Zolotić odigrao je za vikend još jednu kvalitetnu partiju.

Zolotić je član portugalske Casa Pie, a njegov tim je gostovao kod lidera Benfice. Jasno je da je Benfica bila veliki favoriti, te su samo rijetki davali bilo kakve šanse gosti, ali još jednom se potvrdilo da je u nogometu sve moguće.

Na kraju je završilo 1:1, te gosti itekako mogu biti zadovoljni i sretni. Ponovo je Zolotić dobio visoke ocjene i potvrdio sjajnu formu.

Nakon meča nije krio oduševljenje, iako je po prirodi skroman, sa željom da iz dana u dan napreduje i već narednog dana odredi nove ciljeve.

"Prezadovoljni možemo biti osvojenim bodom. Nismo iskoristili jedanaesterac, imali smo još nekoliko sjajnih šansi, ali i Benfica je imala svoje šanse i imali smo sreće. Sreća prati hrabre, a mi smo kao ekipa bili na visokom nivou i svakako da možemo biti zadovoljni igrom koju smo pružili", ističe Zolotić za SportSport.ba.

Kada je potpisao za Casa Piu, vjerovatno nije mogao ni pomisliti da će to biti sjajan potez u karijeri. Želio je nešto novo, svjestan svojih kvaliteta i na kraju je uveliko opravdao očekivanja.

Oglasi

Portugalska liga je sve kvalitetnija, a Zolotić je standardan u svom timu i nedavno se našao među pet najboljih defanzivaca u dosadašnjem dijelu sezone.

"Nikada čovjek ne zna gdje će da mu se sve poklopi kao meni u Portugalu. Liga mi odgovara, lijep je život. Ljudi su puni temperamenta, veliki su profesionalci i sve se na kraju poklopilo.

Hvala Bogu guramo dobro i nadam se da će tako biti i u budućnosti, jer imamo još mnogo utakmica. Svaka utakmica je novi izazov. Mi želimo pokazati da nismo slučajno ovdje gdje smo sada", rekao je Zolotić za SportSport.ba.

Zolotić je prošao sve omladinske selekcije naše reprezentacije, u šest navrata nosio je dres U-21 reprezentacije, a sada će prema posljednjim informacijama dobiti poziv selektora A reprezentacije Save Miloševića.

Sezona se u Portugalu bliži kraju, a Nermin Zolotić je već dobio veliko  priznanje - SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sam Zolotić već ranije je isticao da će uvijek biti spreman odazvati se pozivu u reprezentaciju i da bi to bila velika nagrada za njega.

Prije Casa Pie, Zolotić je nastupao u Belgiji, te Hrvatskoj, a ponikao je u FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi