Neslavni rekordi se ruše u grupi 10, mogu li Zmajevi nadmašiti Grke i Italijane?

Lihtenštajn osuđen samo da se brani

Neslavni rekordi se ruše u grupi 10, mogu li Zmajevi nadmašiti Grke i Italijane?

Edmir Škorić

Selekcija Lihtenštajna na dnu je grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj se nalazi i BiH.

Tek treba da odigramo mečeve s Lihtenštajnom, no bilo bi zaista tragično ispustiti bodove u duelima s ovom selekcijom, koja je u prva dva kola doživjela poraze od Grčke i Italije.

I dok je Grčka u Vaduzu slavila sa "samo" 2:0, u drugom kolu su se Italijani iživljavali nad ovom selekcijom, pa su slavili sa 6:0.

Tako je Lihtenštajn s gol-razlikom 0:8 otvorio kvalifikacije, ali postoji još jedan zanimljiv podatak vezan za ovaj tim.

Naikme, Lihtenštajn je u ta dva meča doživio takvu 'torturu', da su čak 72 udarca upućena od strane rivala prema njihovom golu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grci su imali 31 pokušaj od čega 10 u okvir gola Lihtenštajna, dok je Italija imala čak 41 pokušaj i od toga 12 je išlo u okvir gola, a šest udaraca je odsjelo u mreži.

Ostaje da vidimo koliko će Zmajevi da upute udaraca ka golu Lihnteštajna i da li mogu da nadmaše Grke i Italijane...

Top Komentari

Benjamingst
Nije takmicinje u udarcu po golovima, nego koliko lopta zavrsi u golu. Pisite malo o Fincima, njihovim igracima, analzu njihove igre itd to ljudi vole da citaju....
3 0
Harisss
Tako je. O toj reprezentaciji se malo zna. Nisam cuo da je iko spomenuo da su u ligi nacija bili sa Grcima i Madjarima u grupi, osvojili prvo mjesto a grke u Finskoj nabili 2-0. Nimalo naivna ekipa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi