"Nestao je nakon bolesti i povrede, a kada se vratio bio je je***o ogroman i ubijao je sve"
Foto - EPA

Bivši saigrač o 'eksploziji' Erilnga Haalanda

"Nestao je nakon bolesti i povrede, a kada se vratio bio je je***o ogroman i ubijao je sve"

Midhat Šljivak

Erling Haaland je ove sezone napravio apsolutni haos u svijetu fudbala.

Čudesni Norvežanin je sa samo 19 godina jedan od najboljih evropskih strijelaca, a nakon dresa Salzburga golmane sada maltretira u dresu Borussije iz Dortmunda.

Haaland je karijeru počeo u norveškom velikanu Moldeu, a njegov nekadašnji saigrač Ruben Gabrielsen ispričao je zanimljivu priču za razvoj sjajnog fudbalera.

"Kada je 2017. godine došao u klub bio je nizak i iskreno, nije bio tako dobar. Pomislio sam: Pa, dobro, možda će moći da igra u Norveškoj'", započeo je priču 28-godišnji fudbaler Toulouse i nastavio je:

"Zatim se razbolio i povrijedio u istom trenutku i nisam ga vidio dugo vremena. Kada se vratio u klub, bio je jebeno ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu. Svi su se smijali i pitali su se ko je ovaj čovjek? Od tog trenutka je počeo njegov uzlet".

Gabrielsen je otkrio i jednu zanimljivost pred meč norveškog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jednom prilikom nije čitavih sedam dana uspio da zabije gol na treningu. Kada sam čuo da će početi utakmicu pomislio sam: Nema šanse, kako ćemo igrati s njim u napadu? Nakon 50 minuta postigao je četiri gola. Mislim da je nakon svega naučio bitnu lekciju. Kada dođu teška vremena, moraš raditi još jače. Barem mladi igrači to mogu poštovati", rekao je Gabrielsen.

Haaland je ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice i ostvario je učinak od 40 golova i devet asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Nije počeo u Moldeo već u Bryne, odakle je i prešao u Molde
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi