Nestvaran povratak Lazija: Igrače Atalante je koštalo jer su rano proslavili tri boda

Serija A

Nestvaran povratak Lazija: Igrače Atalante je koštalo jer su rano proslavili tri boda

E. Škorić

Lazio je u osmom kolu Serije A ugostio Atalantu, koja je na kraju ostala bez pobjede iako je vodila 3:0.

Atalantini igrači spremaju se za okrašj sa Manchester Cityjem u Ligi prvaka, no Gasperini je od igrača tražio da budu fokusirani isključivo na današnji meč. Izveo je najjači sastava, imali gu gosti 3:0 vodstvo na poluvremenu, ali nisu uspjeli osvojiti sva tri boda. 

Nakon samo 37 minuta igre bilo je 3:0 za goste iz Bergama. Počelo je golom Muriela u 23. minuti, isti igrač iz slobodnjaka neobično zabija za 2:0 pet minuta kasnije, a Gomez u 37. donosi i treći gol Atalanti.

Lazio se vraća u 69. minuti kada je izboren penal za domaće, a Ciro Immobile bio siguran izvođač. Nedugo nakon toga, Immobile upošljava Correu koji zabija za 2:3 i vraća nebesko-plave u život.

Pokušavao je Lazio do kraj da dođe do izjednačenja, a to se i isplatilo u nadoknadi, kada je Immobile s bijele tačke postigao još jedan gol i postavio konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je imala priliku da se izjednači s vodećim Juventusom, a ovako će sa 16 bodova ostati treća. Lazio je šesti sa 11 bodova, a sada se sprema za teško gostovanje kod Fiorentine.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Sreca da niste ismijavali Lulica na 0:3, i izjavi da ce biti TIJESNO...e moji PANJEVI..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi