Nevjerovatan preokret GOŠK-a, Budućnost bolja od Jedinstva

Prva liga FBiH, 17. kolo

Nevjerovatan preokret GOŠK-a, Budućnost bolja od Jedinstva

Midhat Šljivak

Još tri utakmice 17. kola Prve lige Federacije BiH odigrane su danas, a do pobjeda su došle ekipe GOŠK-a, Zvijezde i Budućnosti.

Gostujući trijumf upisala je Zvijezda iz Gradačca i to kod Novog Travnika rezultatom 2:0.

Gosti su zasluženosti stigli do pobjede. Srđan Savić je u 67. minuti donio gostima prednost, te se iskupio za promašeni penal u ranijoj fazi meča. Konačan rezultat od 2:0 postavio je Vedran Vidović u 84. minuti susreta.

Budućnost je s minimalnih 1:0 savladala Jedinstvo iz Bihaća. Jedini gol u ovom meču postigao je Nedim Ibrić u 32. minuti meča.

GOŠK je nevjerovatnim preokretom savladao Rudar Kakanj s 2:1.

Gosti su u finišu prvog poluvremena preko Šerifa Hasića poveli s 1:0, a do 89. minute su imali ovo vodstvo. Međutim, domaći uspijevaju doći do velikog preokreta.

Prvo je Mace pogodio za 1:1, da bi u drugoj minuti nadoknade Dino Hasković pogodio za pobjedu domaćeg tima od 2:1.

Prva liga FBiH, 17. kolo:

Budućnost - Jedinstvo 1:0 (Ibrić 32')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi Travnik - Zvijezda 0:2 (Savić 67', Vidović 84')

GOŠK - Rudar 2:1 (Mace 89', Hasković 90+2'/ Hasić 45+1')

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi