Real je Ronaldu spremio ugovor iz snova, ali ni to možda nije dovoljno?

Portugalcu još nešto nedostaje

Real je Ronaldu spremio ugovor iz snova, ali ni to možda nije dovoljno?

E. Škorić

Portugalski "Rekord" je prije dva dana objavio da je Ronaldo odlučio da ode, jer Florentino Perez nije ni odgovorio na njegov zahtjev da dobije novi, bolji ugovor.

Međutim, španski novinar Manolo Lama je otkrio u petak kako je očigledno Real spremio za svog najboljeg igrača novi i poboljšani ugovor, kako bi usrećio Portugalca i zaustavio ga na putu odlaska.

Prema njegovim tvrdnjama, Ronaldova godišnja plata bi iznosila i do vrtoglavih 32,2 miiona eura. Ronaldo bi dobio 25 miliona eura uz 7,5 miliona eura bonusa.

Lama je istakao da bonuse dobio na sljedeći način: 2 miliona za pobjedu u Ligi prvaka, 1,5 milion za pobjedu u La Ligi, 1 milion za osvajanje Kupa Kralja, te po 1 milion za osvajanje Zlatne lopte i za najboljeg igrača Fife, a tu su i nagrade za najboljeg strijelca La Lige (500.000), dok bi i za nastupe mogao sakupiti dodatnih 500.000 eura.

Ronaldo je do sada zarađivao 21 milion eura, ali je navodno tražio da bude približno plaćen kao Neymar u PSG-u ili Lionel Messi u Barceloni, koji navodno zarade i do 40 miliona eura za jednu godinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mada je, tvrdi Lama, problem taj što Ronaldo ne osjeća preveliki motiv i izazov i da novac može da zaradi u nekom drugom klubu i tako što će snimati reklame.

"Situacija je vrlo komplikovana, ali sve može brzo da se okrene", tvrdi španski novinar. Podsjećamo, Ronaldo se za sada spominje kao veliko pojačanje Manchester Uniteda i već ovog ljeta neki smatraju da će se vratiti na Old Trafford.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi