Nevjerovatno s kakvim sastavom je Liverpool pobijedio Everton

Kloppova djeca bolja od najjačeg tima Evertona

Nevjerovatno s kakvim sastavom je Liverpool pobijedio Everton

Liverpool je danas u trećem sastavu uspio na Anfieldu pobijediti Everton i proći u šesnaestinu finala FA Cupa.

Ovo je veliki udarac za Carla Ancelottija i njegov Everton obzirom da je igrao u najjačem sastavu protiv Redsa koji su što se tiče sastava bili neprepoznatljivi.

Klopp je izveo bukvalno treću postavu na ovom susretu i priliku dao mladim igračima kao što su Neco Williams (18), Curtis Jones (19), Pedro Chrivella (22) ili Harvey Elliott (16). Od iskusnijih i standardnijih igrača u timu su tek Divock Origi, Adam Lallana, James Milner i Joe Gomez.

Čak je i to bilo dovoljno domaćinu da ostvari pobjedu protiv Evertona koji je igrao u najjačem sastavu, a pobjednički pogodak postigao je 19-godišnji Curtis Jones i to na fantastičan način. On je tukao s ruba šesnaesterca, a lopta je završila u gorenjem lijevom uglu gola na kojem stoji Pickford.

Osim lošeg rezultata Everton je danas prikazao i lošu igru pa je sasvim jasno da je pred Ancelottijem dosta posla da od ovog tima napravi ekipu koja će biti konkurentna u borbi za trofeje, a i sam je pri dolasku rekao da mu je to cilj.

Osim Liverpoola danas su se u šesnaestinu finala FA Cupa između ostalog plasirali WBA, Chelsea, Derby, QPR, Sheffield United...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...najveci engleski klub,nema se tu sta dodati.
12 3
makelele
Anceloti prevara od trenera, imao srece sto je vodio najjaci milan ikad, kojem fakticki nije ni trebao trener, a sa realom imao srece takodje sa sudcima plus takodje jedna od jacih generacija reala sa ronaldom, ramosom, modricem, marcelom...
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi