Ako Everton danas ne dobije Liverpool, neće nikad!

Klopp u susretu FA Cupa izveo treći sastav

Ako Everton danas ne dobije Liverpool, neće nikad!

U ovim trenucima na stadionu Anfield počinje susret 3. kola FA Cupa između Liverpoola i Evertona. 

Kada pogledamo sastave koje su izveli Jurgen Klopp i Carlo Ancelotti, jasno nam je da će Karamele biti veliki favorit na ovom meču.

Naime, trener Redsa Jurgen Klopp iveo je bukvalno treću postavu na ovom susretu i priliku dao mladim igračima kao što su Neco Williams (18), Curtis Jones (19), Pedro Chrivella (22) ili Harvey Elliott (16). Od iskusnijih i standardnijih igrača u timu su tek Divock Origi, Adam Lallana, James Milner i Joe Gomez.

S druge strane, Ancelotti je izveo najjači sastav pa od prve minute meč na Anfieldu startaju Pickford, Coleman, Mina, Sigurdsson, Walcott, Richarlison, Calvert-Lewin...

Sastav Liverpoola: Adrian, Williams, Milner, Phillips, Gomez, Chrivella, Lallana, Jones, Minamino, Elliott, Origi.

Sastav Evertona: Pickford, Coleman, Digne, Mina, Holgate, Sidibe, Sigurdsson, Schneiderlin, Walcott, Calvert-Lewin, Richarlison.

Treba reći da na ovom susretu za Redse debituje Japanac Takumi Minamino koji je nedavno stigao iz Red Bull Salzburga.

Inače, Everton nije salvadao Liverpool na posljednjih 20 utakmica, ali čini se da je danas pravi trenutak da ovom crnom nizu dođe kraj.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Niklas
Povreda Milnera i udje jos jedan mladic. Pobjedit ce Everton jer ocigledno da se Redsi islkljucivo fokusirali na EPL Mislim cak da ce izgubit od Atl.Madrida. YNWA.
1 4
Dobojlija
Izgubio ti je everton od Liverpoolove djece. Nece izgleda nikad Everton pobijediti Livepool jer ih ni sad nije uspio dobiti
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi