Poprilična bruka Newcastlea u Londonu
Foto - EPA

Tottenham ih razbio

Poprilična bruka Newcastlea u Londonu

Midhat Šljivak

Tottenham je u duelu 31. kola Premier lige razbio Newcastle rezultatom 5:1.

Spursi su odigrali spektakularan meč i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede u ovom susretu protiv gostiju koji u posljednje vrijeme ponovo igraju dosta slabo.

Ipak, Svrake su prve stigle do vodstva u ovom meču. Fabian Schar je u 39. minuti pogodio za 1:0, ali radost gostiju je trajala veoma kratko.

Četiri minute kasnije Spursi su poravnali. Ben Davies je zabio za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nastavak susreta u Londonu donosi potpunu dominaciju Tottenhama, koji je potpuno razbio svog protivnika.

Matt Doherty je u 48. minuti pogodio za 2:1 nakon sjajne asistencije Kanea, da bi šest minuta kasnije Son povećao prednost na 3:1.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 63. minuti kada je Emerson Royal postigao četvrti gol za domaće za prednost od 4:1.

Tačku na ovaj meč za konačnih 5:1 stavio je Steven Bergwijn u 83. minuti i to samo dvije minute nakon što je ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 31. kolo:

Tottenham - Newcastle 5:1

Top Komentari

Eno30
Svaka cast Totenhemu na visokoj pobjedi, a Bogami bojim se da svoj najdrazi klub Manchester United necu gledati ni u ligi evrope. Sta uradise od tog kluba kad danu rukovodstvo da vodi klub i da dovedu igrace koji nisu ni za B tima uniteda.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi