"Newcastle će biti veliki povratnik, ulagat će se i doći će veliki igrači"
Foto - EPA

Po preuzimanju kluba slijede velika ulaganja

"Newcastle će biti veliki povratnik, ulagat će se i doći će veliki igrači"

Midhat Šljivak

Engleski Newcastle uskoro će dobiti novog vlasnika.

Mike Ashley odlučio je prodati klub nakon 13 godina za 300 miliona funti, a uskoro će sve postati zvanično, a klub će preći u većinsko vlasništvu saudijsog princa Mohammeda bin Salmana.

Njemu će pripasti 80 posto dijela kluba dok će ostali procenat podijeliti braća Rueben, a sve poslove vezane za klub će obavljati Jamie Rueben.

Nekadašnji engleski reprezentativac, a sada član novinarske ekipe Sky Sportsa Jamie Redknapp, pohvalio je dolazak novih vlasnika u tim sa St. James Parka.

Redknapp tvrdi da će Newcastle sasvim sigurno imati velika ulaganja i da bismo uskoro Svrake ponovo mogli gledati u vrhu engleskog fudbala.

"Jamie je fudbalski fanatik, želi znati apsolutno sve o igračima kada god pričate s njim. Sigurno će dobro istražiti na tržištu i dovesti određene igrače", rekao je Redknapp i nastavio je:

"Dobra stvar za njih je to što će se tržište promijeniti, igrači će biti jeftiniji. Newcastle će biti veliki povratnik, za njih je ovo sjajna situacija i slijedi jako dobro vrijeme za navijače koji su dosta propatili prethodnih godina. Ulagat će se, doći će veliki igrači i Newcastle će se vratiti tamo gdje pripada", istakao je Redknapp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je u prošlosti četiri puta osvajano naslov prvaka Engleske. Međutim, gotovo sve trofeje su osvojili prije više od jednog stoljeća, a posljednji je došao prije 93 godine.

U proteklim godinama su često i ispadali iz društva najboljih timova, a ove sezone su trneutno 13. sa 35 osvojenih bodova i osam bodova su udaljeni od opasne zone.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Čim bogati koji nemaju veze s fudbalom preuzmu klub ce propast ko Pariz, dzabe im sve pare, nikad neće Ligu Prvaka osvojiti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi