Postignut dogovor: Ugledni engleski klub ide u ruke bogatog šeika
EPA

Čeka se službena potvrda

Postignut dogovor: Ugledni engleski klub ide u ruke bogatog šeika

Engleski prvoligaš Newcastle uskoro će i službeno dobiti novog gazdu.

Mediji na Ostrvu pišu kako je Mike Ashley, koji je na čelu kluba posljednjih 13 godina, odlučio da proda Newcastle i samim tim ispuni želju navijača koji ne vole njegovu vladavinu.

Navodno je Ashley postigao usmeni dogovor s novim vlasnicima, tačnije sa saudijskom fondacijom PIF koja je u vlasništvu tamošnjeg princa Mohammeda bin Salmana, a ubrzo bi sve trebalo biti i službeno.

Fondaciji PIF će pripasti oko 80 odsto dijela klubova, dok bi po deset preostalih bilo u rukama rukama braće Rueben te PCP Capitala, koji je 2008. godine pomogao šeiku Mansouru bin Zayedu Al Nahyanu da preuzme Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijeli posao bit će, nezvanično, vrijedan 300 miliona funti, a klubom će upravljati Amande Staveley iz PCP Capitala, što je navodno bio jedan od Ashleyjevih uslova prilikom razgovora.

Ashley je kupio Newcastle 2007. godine za 134,4 miliona funti, ali ga je u nekoliko navrata stavljao na prodaju, ponajviše zbog loših odnosa sa navijačima. Oni su zamjerali manjak ulaganja u tim koji se danas u Premier ligi zauzima tek 13. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi