Princ stvara supertim: Allegri na klupi, prvo pojačanje Mauro Icardi
Foto - EPA

Newcastle bi ubrzo mogao na vrh

Princ stvara supertim: Allegri na klupi, prvo pojačanje Mauro Icardi

M. Šljivak

Saudijski princ Mohammed Bin Salman trebao bi u narednih nekoliko mjeseci da postane vlasnik engleskog Newcastlea.

Odavno se špekuliše da bi kraljevska porodica mogla da kupi tim sa St. James Parka, a ako se to dogodi nema dileme da će u Engleskoj nići još jedan tim koji će imati visoke ciljeve.

A s tim ciljevima Newcastle bi mogao početi već ovog ljeta. Navodno, veoma brzo će se pokušati završiti dva velika posla i to s Massimilianom Allegrijem i Maurom ICardijem.

Engleski mediji tvrde da bi Allegri mogao sjesti na klupu popularnih Svraka, a da bi prva kupovina trebao biti Mauro Icardi, argentinski napadač koji je otpisan u Interu i koji neće potpisati ugovor s PSG-om.

Njihov dolazak na St. James Park trebao bi pokrenuti novu eru Newcastla. Velika kupovina bi se nastavila odmah po preuzimanju kluba od strane saudijskog princa i Newcastle bi sasvim sigurno u narednim godinama postao kandidat za visok plasman.

Allegri je od prošle godine bez posla nakon što je napustio torinski Juventus i često se povezivao s raznim poslovima u Engleskoj, većinom sa Arsenalom i Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Mauro Icardi neće ostati u PSG-u gdje igra kao posuđen igrač iz Intera, a navodna ponuda koja će mu stići jednostavno se neće moći odbiti.

Newcastle je u prošlosti osvojio četiri naslova prvaka Engleske, ali posljednji prije čak 93 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi