Sudija gledao VAR, on stao odmah iza njega i kada je vidio šta je napravio sve mu je bilo jasno

Za Jimeneza nije bilo spasa

Sudija gledao VAR, on stao odmah iza njega i kada je vidio šta je napravio sve mu je bilo jasno

Endin Čaušević

Fudbaleri Newcastlea igraju na svom terenu meč 17. kola engleskog Premiershipa, a prvo poluvrijeme obilježio je brutalan prekršaj i direktan crveni karton Raula Jimeneza.

Meksikanac se konačno počeo vraćati u pravu formu i izborio se za mjesto standardnog napadača Fulhama, ali danas je sve to palo u vodu.

Jimenez se našao u centru pažnje u 23. minuti zbog brutalnog prekršaja nad Longstaffom kojeg je nokautirao, a čini se da je i sam bio svjestan da je to za njega kraj utakmice.

Napadač Fulhama je skočio tokom akcije kako bi došao do lopte i kada je vidio da će se sudariti s igračem Newcastlea povukao je nogu i vidjelo se da nije htio namjerno da ga udari, ali već je bilo prekasno.

Zbog jačine udarca Jimenez je skoro nokautirao Longstaffa koji je ostao ležati na terenu, a glavni sudija Barrott shvatio je da će trebati pomoć VAR-a.

Oglasi

Barrott je tražio da pogleda usporeni snimak i kada je stao pored monitora Jimenez je bio odmah iza njega.

I sam Meksikanac je vidio kako je njegov prekršaj izgledao na ponovljenom snimku, te mu je odmah bilo jasno da spasa nema i da će morati nakon tek 23 minute napustiti teren.

Sudija je nakon što je pogledao snimak odmah pokazao Jimenezu direktan crveni karton, a ni meksički napadač se nije previše bunio jer je i sam imao priliku da pogleda šta je napravio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prekršaj Jimeneza zbog kojeg je dobio direktan crveni karton POGLEDAJTE OVDJE.

Pred gostima iz Londona je još dug put i cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje i nema sumnje da će Newcastle krenuti svim silama po pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi