Newcastle spremio paklenu ponudu: Žele ikonu kluba, čeka se konačna odluka
FOTO: EPA

Nema zaustavljanja

Newcastle spremio paklenu ponudu: Žele ikonu kluba, čeka se konačna odluka

Haris Zilić

Newcastle se ne zaustavlja ovo ljeto.

Svim je jasno da će bogati vlasnici krenuti u stvaranje mega tima, a sada imaju i novi pik.

Na radaru Svraka je James Ward-Prowse, momak koji je ikona Southamptona i jedan od najboljih fudbalera tima sa St. Marya.

Pomenuti 27-godišnji veznjak je 2012. godine iz akademije Southamptona prekomandovan u prvi tim i postao je prva ikona tima sa obale.

Trenutna vrijednost mu je 32 miliona eura, a ugovor sa Southamptonom ima do 2026. godine i Newcastle opipava teren sa zanimljivom ponudom.

Svrake su spremne ponuditi 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je novac itekako primamljiv za klub, ali pitanje je šta Ward-Prowse može dobiti odlaksom u Newcastle, ovako je u Southamptonu jedna od najvećih ikona kluba, ali i engleskog fudbala.

Pomenuti fudbaler je skupio i 11 nastupa za reprezentaciju Engleske i postigao dva gola.

Top Komentari

King_Kenny
...50 miliona za ovu cuskiju,a Bayern hoce Manea za 30 hahahahajaha...
1 3
RuthlessDyni
Odličan izvođač prekida.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi