Nisu ni šutnuli loptu, a već im se sprema žestoka kazna: Newcastle prekršio UEFA-ina pravila

Pred gostovanje kod Milana

Nisu ni šutnuli loptu, a već im se sprema žestoka kazna: Newcastle prekršio UEFA-ina pravila

Esmer Oštraković

Newcastle je ekipa koja jako, jako dugo čeka nastup u Ligi prvaka, a nakon fenomenalne prošle sezone, upravo večeras će odmjeriti snage protiv Milana u gostima.

Iako još nisu ni šutnuli loptu u ovom takmičenju, Newcastleu se sprema žestoka kazna od UEFA-e zbog kršenja pravila Lige prvaka.

Naime, ekipa koju sa klupe predvodi Eddie Howe je u trenucima kada je bila zakazana njihova zvanična press konferencija na San Siru bila u avionu i letila iznad Francuske.

Njihov let kasnio je čak dva sata i petnaest minuta, te je upravo to razlog zbog kojeg su zakasnili na press konferenciju.

Obzirom na to da su kasno stigli UEFA im je čak zabranila da treniraju na San Siru iako je to običaj dan prije utakmice.

Oglasi

Ljuti su u UEFA-i na Newcastle jer su prekršili član 73. njihovog zakona i nisu stigli da održe press konferenciju.

UEFA je morala biti obaviještena o situaciji kako bi na vrijeme poduzela prave korake, ali komunikacije sa Newcastleom nije bilo.

Šansa da se Newcastle izvuče od kazne je veoma mala, a najveći razlog je to što Liga prvaka za ovu sezonu praktično nije ni krenula a već se pojavljuju problemi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To se ljudima u UEFA-i nimalo nije dopalo, te ostaje da vidimo kakva će biti njihova reakcija.

Razlog zbog koje je kasnio let igrača Newcastlea u Milan je velika kiša, kao i olujno nevrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi