Počinje stvaranje moćnog Newcastlea: Dvije zvijezde su glavni prioriteti novih vlasnika
FOTO: EPA

U igri je sedam imena

Počinje stvaranje moćnog Newcastlea: Dvije zvijezde su glavni prioriteti novih vlasnika

H. Zilić

Newcastle United jučer je dobio nove vlasnike što je izazvalo erupciju oduševljenja kod navijača Svraka.

Saudijski konzorcijum kupio je tim sa St. James Parka od Mikea Ashleyja nakon godinu i po dana razgovora i brojnih prepreka i Svrake su preko noći postale jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Već se počeo praviti moćni tim Newcastle. Komentari bruje društvenim mrežama, a engleski Guardian donosi vijest da je hrvatski reprezentativac Luka Modrić jedna od vodećih meta moćnog Newcastela.

Modriču ističe ugovor s Realom, a mnogi su mišljenja da može odigrati još dvije sezone minimalno da vrhunskom nivou.

Pored Modrića, put St. Jamesa Parka bi mogao i Harry Kane i to su dvije najveće zvijezde koje će Svrake probat dovest.

Za početak se neće razbacivati ako je vjerovati osrtvskim medijima. Neke od želja su Franck Kessie, Coutinho, Yves Bissouma, Leo Dubois, Dejan Kuluševski.

Investicioni fond iz Saudijske Arabije imat će 80 posto vlasništva na klubom, a na njegovom čelu je princ Mohammed Bin Salman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bogatstvo novih vlasnika Newcastlea procjenjuje se na 320 milijardi funti i Svrake će definitivno u budućnosti moći da račnaju na velika pojačanja.

Newcastle je godinama bio daleko od samog vrha engleskog fudbala. Međutim, očigledno je da će se stvari u narednim godinama promijeniti i ovaj klub će sasvim sigurno postati jedan od glavnih u Premiershipu.

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Saudija prokleta, mrzim je vise neg srbiju i izrael zajedno, ali, ali aliiiiii to ne znaci da cu da mrzim Newcastle. Forza Juventus b :)
1 11
Sars33
Ja ne bi u inat iso u njihov tim, dode neki sejh u englesku, uzme engleski klub i s**** sve
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi