U Newcastleu počinje nova era, Amandine riječi oduševile su navijače tog kluba

Stigao bogati vlasnik

U Newcastleu počinje nova era, Amandine riječi oduševile su navijače tog kluba

E. Škorić

Newcastle je jučer dobio novog vlasnika i to kakvog.

Naime, saudijski princ Mohammad Bin Salman težak nestvarnih 320 milijardi funti kupio je engleski klub i očekuju se velike kupovine na St. James Parku.

Osmi najbogatiji čovjek na svijetu spreman je od Newcastlea napraviti šampiona Engleske, ali i evropskog giganta, nešto što su bogati vlasnici već napravili sa PSG-om i Manchester Cityjem.

Nova izvršna direktorica i suvlasnica Svraka je Amanda Staveley, koja je kazala da je ambicija kluba osvajanje Premier lige.

"Newcastle United zaslužuje biti u vrhu Premier lige. Želimo doći tamo. Trebat će vremena, ali stići ćemo tamo", rekla je Staveley, izvršna direktorica grupacije koja je preuzela Newcastle.

Staveley je rekla kako novi vlasnici "žele ulagati na svim razinama", a iako se očekuje zamjena trenera Stevea Brucea, neće se oslanjati na budućnost glavnog trenera niti na planove za nove igrače, barem ne do kraja ove sezone.

Oglasi

"Imamo sjajnu momčad. Večeras sam razgovarala s Jamaalom Lascellesokao kapitenom. Zaista smo uzbuđeni što ćemo pojačati momčad, ali moramo raditi u okviru financijskog Fair Playa i pobrinuti se da to bude dugoročno", dodala je.

"Želimo da imamo najbolji tim, da osvajamo trofeje, ali isto tako želimo biti strpljivi i polako graditi tim na putu ka uspjehu. Svi pričaju o velikim imenima, ali nama je najvažnije da imamo kompletan i jak tim koji dobro sarađuje", istakla je Amanda.

Upitana o Bruceovoj budućnosti, rekla je: "Mi podržavamo Stevea i razgovarali smo s njim. Ono što ćemo učiniti je da ne govorimo o menadžerima niti o velikim potpisivanjima koja možemo napraviti".

Bruce je za Sky Sports News rekao da je potpuno svjestan da bi novi vlasnici mogli tražiti novog trenera.

"Sretan sam zbog kluba koji je ovo prošao. Ovo je sjajna noć za navijače, oduševljen sam zbog njih", rekao je Bruce za Sky Sports News, dodavši: "Želim nastaviti kao menadžer, ali moram da budem realan. Nisam glup i svjestan sam što se može dogoditi s novim vlasnicima".

Oglasi

Brucea nakon reprezentativne pauze čeka 1000. meč i to protiv Tottenhama. "Ako ne dočekam 1000. meč na klupi, onda možete da kažete da se takve stvari samo meni mogu desiti. Nije okrutno, to vam je nogomet".

Newcastle je trenutno 19. na tabeli Premier lige, a Staveley je priznala da, iako je njihov položaj zabrinjavajući, vjeruje da se momčad može popeti iz zone ispadanja.

"Ispadanje je trenutno veliki problem i morat ćemo se potruditi. Učinkovitost bi mogla biti s nekim poboljšanjem, ali imamo sjajnu momčad i ova momčad ne bi trebala biti na 19. poziciji. To doista ne bi trebalo biti tako. Vjerujem da ćemo s napornim radom ostati u ligi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bin Salman, koji je inače poznat široj javnosti kao jedan od ljudi koji je navodno odobrio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, već je bio na korak od ulaska u Newcastle, ali je Premiership tad zaustavio preuzimanje zbog nesređene situacije s TV pravima u toj zemlji. Saudijska Arabija branila je beIN mreži da emitira u toj zemlji i paralelno s time nije poduzimala baš ništa kako bi zaustavila piratske prijenose utakmice engleske lige, koji su u toj zemlji bili sasvim normalna stvar.

Na kraju je saudijski princ kupio od Mikea Ashleyja kultni klub i čini se da kreće jedna sasvim nova era. Mnogi smatraju da će klubovi poput Cityja ili PSG-a biti zasjenjeni Newcastleom sa svojim superbogatim vlasnikom.

Top Komentari

JuventinoBK
Opet klutni klub pisete retardi sa ssba!!! Super, evo nam prvog superligaša!! Od sl sezone krece superliga i bice prenosena na SK. Zajeb su arenu kad su im dali da pretplate premier ligu.
1 3
denimen9
Kažu Newcastle novi super klub, kao PSG. Pa PSG je miljama daleko od super kluba. Mislim da ce Tottenham uvijek biti bolje plasiran na tabeli od Newcastle-a a nikada nece biti prvaci
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi