Newcastle pronašao prvo pojačanje za januar, ali moraju izdvojiti čak 100 miliona funti

Watford odredio cijenu

Newcastle pronašao prvo pojačanje za januar, ali moraju izdvojiti čak 100 miliona funti

E. Čaušević

Saudijski princ Mohammed bin Salman nedavno je i zvanično postao novi vlasnik Newcastlea.

On je za kupovinu kluba sa St. James Parka izdvojio čak 300 miliona funti, a Newcastle je preko noći postao jedan od najbogatijih svjetskih klubova.

Navijači ovog kluba oduševljeni su što su dobili bogatog vlasnika i očekuju da će Newcastle već od naredne sezone biti u vrhu engleskog fudbala, ali jasno je da je pred njima dug put.

Glavni cilj kluba je ostanak u Premiershipu i jasno je da do narednog ljeta ne mogu bitnije mijenjati igrački kadar.

Upitno je i dalje ko će biti novi trener kluba jer Steve Bruce je tu dok se ne pronađe pravo rješenje. Ipak, i pored toga uveliko se špekuliše o tome koga bi Newcastle mogao dovesti.

S ovim klubom se odjednom povezuje veliki broj fudbalera jer je jasno da Newcastleu novac neće biti problem kada su u pitanju pojačanja. Na meti kluba nalaze se Ousmane Dembele, Jese Lingard i James Tarkowski, a špekuliše se da će pokušati dovesti i Edena Hazarda.

No, kako navode engleski mediji u januaru će glavna meta biti Ismaila Sarr koji igra u dresu Watforda. U 13 mečeva ove sezone zabio je pet golova i pokazao je da se radi o dosta dobrom napadaču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je voljan da dovede Sarra u svoj tim, ali iz Watforda su im poručili da će u tom slučaju morati izdvojiti vrtoglavih 100 miliona funti.

Sarr je u Watford stigao na ljeto 2019. godine iz Rennesa sa 40 miliona funti, a klub bi mogao zaraditi ogroman novac od njegove prodaje ukoliko Newcastle odluči da ga dovede ovog januara.

Top Komentari

edin_93
Ovi iz Newcastlea će se izvršiti završno pišanje po fudbalu, možda čak i veliku nuždu izvrše.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti