Newcastle slavio protiv Borunemoutha, Leicesteru samo bod na King Poweru
Rondon je bio junak Svraka, ali povreda Smitha (Bournemouth) obilježila je duel na St. James Parku

Premier liga

Newcastle slavio protiv Borunemoutha, Leicesteru samo bod na King Poweru

E. Škorić

Tri od četiri utakmice koje su se igrale u terminu od 16 sati u sklopu 12. kola engleske Premier lige završene su bez pobjednika.

Jedinu pobjedu ostvario je Newcastle, koji je s 2:1 pobijedio Bournemouth našeg Asmira Begovića. Rondon je bio junak Svraka s dva gola u sedmoj i 40. minuti.

Ipak, utakmicu je obilježila stravnična povreda gostujućeg nogometaša Smitha koji je u 30. minuti na nosilima napustio teren, a prethodno su mui davali kisik jer je pokidao ligamente prilikom izvođenja slobodnjaka.

Susreti Huddersfielda i West Hama, te Southamptona i Watforda završeni su rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je Cardiff s 2:1 pobijedio Brighton, dok su mreže mirovale jedino na King Poweru u duelu Leicestera i Burnleyja. Kasnije se igra duel Crystal Palacea i Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi