Počelo je stvaranje moćnog Newcastlea: Prvi ljetni transfer težak 60 miliona eura
FOTO: EPA

Pojačavaju napad

Počelo je stvaranje moćnog Newcastlea: Prvi ljetni transfer težak 60 miliona eura

Haris Zilić

Okončana je sezona u engleskom Premiershipu prošlog vikenda.

Newcastle je završio na sredini tabele, ali po samom završetku kreću u stvaranje super snažnog tima kojeg su i najavili bogati arapski vlasnici.

Svrake su već izdvojile 60 miliona eura i poslat će na adresu Lyona za brazilskog napadača, 24-godišnjeg Lucasa Paquetu.

Pomenuti fudbaler ima ugovor sa Lavovima do 2025. godine i vrijednost od 35 miliona eura.

Dakle, Newcaslte će ponuditi skoro duplu cijenu za Paquetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostrvski mediji pišu da je ovo već gotova stvar, ali mediji u Francuskoj su rezervisani po ovom pitanju, no sigurno je da Lyon neće tek tako odbiti ovu finasijsku injekciju.

Newacstle je najavio totlanu rekonstrukciju tima ovo ljeto, pa na startu sezone možemo očekivati skroz drugu startnu postavu Svraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi