Slavni klub ne zna šta će sa fudbalskim parazitima: Masno ih plaća, a uopšte nisu u ekipi

Menadžer se prvi pobunio

Slavni klub ne zna šta će sa fudbalskim parazitima: Masno ih plaća, a uopšte nisu u ekipi

Admin Čaušević

U modernom fudbalu se troši ogroman novac, a mnogi fudbaleri se ne žele odreći onog što im slijeduje prema ugovoru. 

Newcastle plaća više od 100.000 funti sedmično igračima koji više nisu u klubu što znači da Svrake imaju ogromnih problema sa tzv. fudbalskim parazitima.

Igrači poput Isaaca Haydena i Dwighta Gaylea napustili su Svrake i otišli na posudbe u ljetno prijelaznom roku jer ih se klub nije mogao permanentno riješiti.

Ugledni Telegraph izvještava da Newcastle još uvijek isplaćuje velike iznose plaća nekolicini igrača koji su napustili klub na posudbu u ljetnom prijelaznom roku.

Sve igrače koji su privremeno udaljeni iz kluba doveli su prethodni vlasnici Newcastlea prije nego što je konzorcij predvođen investicijskim fondom PIF iz Saudijske Arabije preuzeo prošlog oktobra.

Menadžer Eddie Howe jasno je dao do znanja da nekoliko od posuđenih igrača više nisu dio njegovih planova, a klub je brzo krenuo u akciju da ih se riješi, ali nije uspio.

Oglasi

Gayle je jedan od igrača koje još uvijek plaća Newcastle, posuđen je Stoke Cityju i zarađuje 60.000 funti sedmično, od čega Newcastle plaća 40.000 funti.

Vjeruje se da Newcastle plaća gotovo sve sedmične plate Jeffa Hendricka od 50.000 funti dok je na posudbi u Readingu, i 30.000 funti od Haydenovih 50.000 funti sedmične plaće u Norwich Cityju.

Također se smatra da Svrake plaćaju dvije trećine sedmične plate Federica Fernandeza dok je u Elcheu, a isto vrijedi i za Ciarana Clarka dok je u Sheffield Unitedu.

Vjeruje se da je Newcastle donio odluku kako bi pomogao svom statusu financijskog fair playa i pokušao brzo progurati poteze, međutim to i nije išlo tako kako su zamislili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rečeno je da ih je zatekla odluka prethodnog vlasnika Mikea Ashleyja da daju duge i visoke ugovore, posebno je to bio slučaj 2016. godine kada je Newcastle United tek izborio povratak u Premiership.

Newcastle je potpisao ugovor s devet igrača u ljetnom prijelaznom roku za ukupno potrošenih 200 miliona funti.

Top Komentari

SarajFK
Isto kao i u bivsem FK Sarajevu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi