Iznad St. James Parka je letio avion sa natpisom zbog kojeg je gazdi Newcastlea pao mrak na oči

Scena sa početka utakmice protiv Arsenala

Iznad St. James Parka je letio avion sa natpisom zbog kojeg je gazdi Newcastlea pao mrak na oči

Admin Čaušević

Nekoliko minuta nakon početka susreta između Newcastlea i Arsenala na St. James's Parku avion je preletio stadion kako bi privukao pažnju svih prisutnih, ali i cijele britanske javnosti.

Dolaskom PIF fonda na čelu sa saudijskim princem Mohammedom bin Salmanom Newcastle United je postao nabogatiji klub na svijetu, vrlo bzo se vratio i u vrh Premieshipa, ali "grijesi iz prošlosti" vlasnicima se ne opraštaju.

Pred derbi sa Arsenalom iznad stadiona je letio avion koji je nosio natpis: "Sloboda za saudijske novinare", a poruka je bila jasno vidljiva opširno vidljiva s glavne tribine stadiona, uključujući i ložu kultnog stadiona.

Akciju je organizovala organizacija SANAD u čijem se opisu profila na društvenim mrežama navodi: "Naš cilj je osloboditi proizvoljno zarobljene osobe i boriti se protih svih onih koji im uskraćuju njihova građanska i politička prava u Saudijskoj Arabiji".

PIF je suvereni fond kojim predsjeda Mohammed bin Salman, prestolonasljednik Saudijske Arabije i čovjek koji je prijavljen kao odgovoran za nestanak novinara i kolumniste Washington Posta Jamala Khashoggija.

Oglasi

Bin Salman je uvijek negirao svoje učešće u tom slučaju, a sigurno mu neće biti milo zbog današnje neugodne situacije koja mu je priređena.

Kada je PIF fond kupio Newcastle United bilo je ddređenih protesta od strane drugih klubova zbog načina na koji je kupovina obavljena, ali je na rukovodstvo Premiershipa dalo dalo dozvolu da se kupovina može obaviti.

Inače, navijači Newcastle sigurno mogu biti prezadovoljni šta se dešava sa njihovim klubom od dolaska bogatih Saudijaca.

Popularne Svrake su blizu povratka u Ligu prvaka nakon dvije decenije odsustva, dok su ove sezone igrali i finale Liga kupa gdje su poraženi od Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada su u Newcastle Unitedu trošili novac razumno, doveli su niz sjajnih pojačanja te pod vodstom Eddiea Howea izgledaju zaista sjajno te će u narednim sezonama sigurno biti još opasniji.

Inače, Svrake su danas poražene od Topnika sa 0:2, ali i dalje imaju sve u svojim nogama kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi