Na pomolu je još jedan veliki potpis - Glavna uloga je Neymar
Brazilski fudbaler Neymar mogao bi postati stanovnik Saudijske Arabije (Foto: EPA)

Pregovori počeli

Na pomolu je još jedan veliki potpis - Glavna uloga je Neymar

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar (31) karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Rukovodstvo Al Hilala od petka je u Parizu gdje dogovara transfer i u narednim danima će biti upućena zvanična ponuda.

Neymar više nije poželjan stanovnik Pariza. Navijači ga ne žele u dresu PSG-a, a ni klub nema ništa protiv njegovog odlaska već ovog ljeta.

Brazilski velemajstor još je jedna u nizu zvijezda koje bi karijeru mogli nastaviti u Saudijskoj Arabiji i njegov novi tim bi trebao biti Al Hilal.

Ovaj klub pokušao je svim silama dovesti Lionela Messija. Međutim, ni ponuda veća od milijardu eura (navodno do milijardu i po) nije bila dovoljna da uvjere Argentinca da potpiše ugovor i on je odabrao Inter Miami.

Kako ne bi zaostajali za ostatkom lige koja dovodi velike zvijezde, Al Hilal se okrenuo drugim opcijama i pokušat će dovesti Neymara.

Oglasi

"Al Hilal pokušava dovesti Neymara nakon što nisu uspjeli Lionela Messija. Rukovodstvo kluba je od petka u Parizu i razgovarali su s predstavnicima fudbalera. Pregovori s PSG-om još nisu obavljeni", navodi brazilski CBS Sports.

PSG će tražiti određenu odštetu za Neymara koji ima još dvije godine ugovora. Neće to vjerovatno biti velika suma jer je i PSG-u cilj da se riješi ogromnog novca kojeg izdvaja za Brazilčev ugovor.

Al Hilal će sigurno biti veoma darežljiv s ugovorom brazilskom majstoru. Izvjesno je da bi i njemu mogla biti ponuđena godišnja plata u rangu od oko 200 miliona eura i to bi itekako moglo privući Brazilca.

On se u prethodnom periodu povezivao s prelaskom u engleski Premiership. Manchester United i Newcastle su bili kandidati za njegovo dovođenje i vidjet ćemo gdje će 31-godišnjak nastaviti karijeru.

Neymar je u dresu PSG-a u prethodnih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak do 118 golova i 77 asistencija.

Povrede i sukobi s navijačima ono su što je obilježilo njegov boravak u Parizu i nikako im se nije isplatilo uloženih 222 miliona eura za njegove usluge 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi