Brazilce brinu riječi Neymara, već je odlučio kome će dati svoju desetku

Neće još dugo igrati

Brazilce brinu riječi Neymara, već je odlučio kome će dati svoju desetku

E. Škorić

Napadač PSG-a rekao je da ne planira još dugo nositi dres Brazila iako ima "samo" 30 godina, te da je već odlučio ko će nositi broj 10 nakon njega.

Samo pet mjeseci prije početka SP-a u Kataru 2022. godine je Rodrygo, igrač Real Madrida, otkrio detalje razgovora s Neymarom u kojem mu je ovaj rekao kako ne planira još dugo biti u reprezentaciji i da već zna ko će naslijediti njegovu 'desetku'.

Rodrygo tvrdi da mu je Neymar rekao: "Napuštam reprezentaciju i broj 10 je tvoj".

"Nisam znao ni šta bih mu rekao. Bilo mi je neugodno, nasmijao sam se i nisam ni znao kojim riječima da mu odgovorim. Rekao sam mu da mora još malo da igra i slično", dodao je 21-godišnji Brazilac.

To bi moglo značiti da će se Neymar nakon Mundijala povući iz nacionalnog tima, a ovo nije prvi put da zvijezda PSG-a da takvu izjavu.

Neymar je u više navrata priznao kako mu smetaju česte kritike prema igračima brazilske reprezentacije, a naročito kako su došla vremena kada utakmice koje igra Brazil nisu važne navijačima i ljudima u toj zemlji, koji su se očigledno zasitili i razmazili.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kad sam bio navijač, kad sam bio klinac, utakmica reprezentacije bila je pravi događaj. Morao si se pripremiti, upoznati cijelu svoju porodicu, obukao bi brazilski dres, brazilske zastave su bile postavljene na izlog. Bila je to hrana, torta, svi kod kuće. Bio je to događaj. A danas to više nema tu važnost. Ne znam zašto. Ne znam kako smo došli do tog stanja", rekao je nedavno Neymar.

Iako Brazilac ima naslov Kupa konfederacija 2020., zlatnu medalju u Riju 2016. i južnoameričku titulu za igrače do 20 godina, najveća mu je želja osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Brazilci s trenutnom selekcijom igrača definitivno moraju da se smatraju jednim od glavnih favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi