Neymar je brzo zaboravio prvenstvo u Kataru: Zabava do zore u Brazilu, zabranjeni bili mobiteli...

Odlučio se opustiti, iako je mnogo tugovao u proteklim danima

Neymar je brzo zaboravio prvenstvo u Kataru: Zabava do zore u Brazilu, zabranjeni bili mobiteli...

S. Mlaćo
Sjajni Brazilac Neymar nije sakrivao tugu nakon ispadanja njegove reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Kataru, no čini se da je stanje sada 'bolje'.

Sjajni Brazilac Neymar nije sakrivao tugu nakon ispadanja njegove reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska je zadala veliki udarac Kariokama, a Neymar je nakon meča ostao uplakan teren i nije mogao doći sebi.

Izdao je nešto kasnije i saopštenje i kazao da je bio paralizovan deset minuta, te da je to bio veliki šok za njega, ali ostale igrače. Dobio je brojne poruke podrške, čak mu je i legendarnio Ronaldo Luis Nazario kazao da mu je potreban psiholog.

Ipak, Neymar se brzo oporavio, a javnost u Brazilu je razočarana.

Kada se vrati u Brazil, Nemar je u sestrinoj kući priredio veliku zabavu.

Oglasi

Kako piše Folha de Sao Paulo,jasan je bio cilj da se sve zataška, mobiteli se nisu koristili i nije bilo objava na društvenim mrežama.

Uz Neymara je bio i član Manchester Uniteda Antony, ali i pjevačc Joao Gomes. Neki od gostiju zabavu su napustili u šest sati ujutru, što jasno govori da je provod bio itekako dobar.

Svi su zaboravili na loš rezultat u Kataru gdje je nacija očekivala borbu za trofej.

Pojedini navijači reprezentacije Brazila su putem društvenih mreća kazali da je Neymar zapravo zabavom pokazao pravo lice, ali postoje i oni koji kažu da on nije ništa loše uradio i da je zaslužio opuštanje.

“Psihički sam uništen. Ovo je svakako bio poraz koji me najviše zabolio, zbog kojeg sam deset minuta bio paralizovan i odmah nakon meča pao u neprekidni plač. Bolit će dugo, nažalost. Borili smo se do kraja. To je ono na šta sam ponosan kod saigrača, jer zalagaja i posvećenosti nije nedostajalo. Ova grupa je to zaslužila, mi smo to zaslužili, Brazil je to zaslužio“, napisao je Neymar dan nakon utakmice sa Hrvatskom te dodao.

Oglasi

Al ovo nije bila volja Božija. Bilo je vrijedno svake žrtve osjetiti naklonost svakog sa terena. Hvala svima na podršci reprezentaciji. Nažalost, nije uspjelo. Bolit će dugo, dugo. Hvala ti na svemu, Bože moj, svi smi dao, tako da ne mogu da žali. Samo hvala što paziš na mene“.

Poslije utakmice najbolji nogometaš Brazila u ovom trenutku priznao je da možda više neće obući dres reprezentacije.

"Iskreno ne znam. Mislim da nije pravi trenutak da govorim o tome. Moram razmisliti šta je najbolje za mene. Neću zatvoriti vrata reprezentacije u ovom trenutku, ali ne mogu garantovati da ću više obući dres Brazila".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ronaldo mu je imao jasnu poruku.

"Savjetovao bih mu da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao ovaj pritisak. Opasno je to za čovjeka. Neymar će se vratiti sa istom strašću i željom. No, treba paziti na mentalno zdravlje naših igrača“, riječi su Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi