Od Francuske nema ništa, ali Zidanea želi reprezentacija koja je san svakog trenera

Spremni za razgovor

Od Francuske nema ništa, ali Zidanea želi reprezentacija koja je san svakog trenera

E. Čaušević

Zinedine Zidane već više od godinu dana odbija ponude evropskih klubova u nadi da će mu se ispuniti san i da će voditi reprezentaciju Francuske nakon Mundijala u Kataru, ali kako stvari stoje to se još uvijek neće desiti. Ipak, pojavila se reprezentacija koja je Zidaneu spremna ponuditi posao i takvog velikana će teško odbiti.

Zidane je napustio Real Madrid još na ljeto 2021. godine i od tada je bez angažmana iako je imao nekoliko zaista zanimljivih ponuda na stolu, ali je sve to odbio u prethodnom periodu.

Najviše se povezivao ljetos prelaskom u PSG i nije tajna da su mu čelnici kluba iz Pariza nudili bogatstvo da dođe u ovaj klub, no na kraju je on to bez mnogo razmišljanja odbio.

Nije tajna da je trenutno najveća želja Zidanea da preuzme klupu reprezentacije Francuske i mnogi su bili sigurni da će se to desiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Didier Deschamps je uspio da ispuni ultimatum i odvede Francuze u polufinale, a Trikolori će se večeras protiv Maroka boriti za finale gdje se već plasirala selekcija Argentine.

Navodno, Francuzi su zbog toga odlučili da će Deschamps ostati na klupi reprezentacije i predvodit će ovaj tim u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, a Zidane će morati još malo sačekati da se ispuni njegov san.

Oglasi

Ovaj 50-godišnji stručnjak će se vjerovatno u januaru vratiti na posao, a sada se pojavila informacija da bi to moglo biti na funkciji selektora jer se za njega sprema zaista zanimljiva ponuda.

Mnogi mediji u Francuskoj i Brazilu jutros pišu o tome da bi Zidane mogao biti novi selektor Brazila i da čelnici tog saveza čine sve kako bi nagovorili ovog stručnjaka da naslijedi Titea.

Brazil je sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i san mnogih trenera, ali da li će Zidane prihvatiti tako veliki izazov ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U tom slučaju on bi potpisao sigurno ugovor na četiri godine i stvarao tim za Mundijal koji će se igrati 2026. godine. To je sigurno veliki poduhvat i izazov, a mnogi čekaju da vide da li će Zidane to prihvatiti ili će nastaviti čekati šansu na klupi Francuske.

Zidane je s Real Madridom kao trener osvojio skoro sve što je mogao i odlučan je da se okuša u ulozi selektora, a da li će poziv iz Brazila to da mu ostvari ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

axel42
Čuj san svakog trenera!! Pa ko želi trenirati onakve cirkuzante? Oni imaju taj neki dar od boga, ali džaba im sve kad su nedisciplinovani!! Samo znaju nešto farbati kosu, istetovirati svaki ćošak tijela, igrati nekakve plesove nakon postignutog gola, padati, plakati posle svakog prekršaja i još mnogo toga što baš suprotno govori da bi bilo san trenirati takve klovnove!!! Evo šta su ostvarili zadnjih 5 svjetskih prvenstava? Sve kobajagi nekakve zvijezde, glavni favoriti ovo ono a vamo samo brukanje na terenu!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi