Čini se da Neymar nikad nije bio bliže klubu koji ga vež godinama želi!

Odlazi na Otok?

Čini se da Neymar nikad nije bio bliže klubu koji ga vež godinama želi!

E. Ganibegović

Već dugo se priča o odlasku Neymara iz PSG-a. On je u ovaj tim za 222 miliona eura stigao iz Barcelone 2017. godine, no izgleda da je došlo vrijeme da promijeni klub i to bi mogao uraditi već na ljeto.

Neymar se još uvijek oporavlja od povrede zadobivene u pobjedi PSG-a nad Lilleom 4:3 krajem februara. Zadobio je povredu ligamenta desnog gležnja koja se pokazala toliko ozbiljnom da je napadač morao na operaciju i izbivat će do kraja sezone.

U petak je otišao na utakmicu Santosa s Audaxom Italianom (0:0) na Copa Sudamericani, a povratak mu je očito izmamio velike emocije.

Brazilac je napravio pravu senzaciju na tribinama. Navijači su skandirali njegovo ime, a Neymar je bio oduševljen reakcijom navijača, rekavši da se opet osjeća kao kod kuće.

"Jako sam sretan što sam se vratio ovdje nakon deset godina. Naravno, šteta je što nisam vidio golove jer sam puno navijao za Santos. Došao sam podržati klub i dobiti ljubav navijača. Upravo mi je ta momčad dala sve i otvorila mi vrata velike karijere", priznao je Neymar, a potom iznenadio navijače i jasno poručio: "Jednog dana ću se vratiti u Santos. Sanjam o tome svaki dan."

Ipak, prije nego što se vrati u Santos, mogao bi se okušati u najjačoj ligi svijeta, engleskoj Premier ligi. Tamo ga već dugo želi Chelsea.

Oglasi

Londonskoj ekipi novac nije problem, no neke druge stvari bi mogle privući Neymara. Mauricio Pochettino s kojim je radio i u PSG-u bi mogao od ljeta biti novi trener Chelseaja i zbog toga uveliko skaču šanse da Neymar stigne na Stamford Bridge.

Ostaje da se vidi da li će se Chelsea uspjeti uklopiti u okvire finansijskoj fair-playja, s obzirom na to da su ove sezone već potrošili 611 miliona eura na dovođenje raznoraznih igrača.

Što se tiče trenera koji bi trebao naslijediti privremeno postavljenog Franka Lamparda, Chelseajev izbor je, dakle, Mauricio Pochettino, trener koji je nakon rastanka od PSG-a bio bez ugovora skoro godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fabrizio Romano napominje i da će se razgovori između dvije strane nastaviti ovih dana, a klupski čelnici se nadaju da će Argentinca uvjeriti što je prije moguće.

Ako čak i Mauricio Pochettino poput Enriquea i Nagelsmanna odbije ovaj tim, Chelsea ima na listi i Vincenta Kompanyja, koji je nedavno promovisao Burnley u Premier ligu. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi