Neymar i Suarez srušili Villarreal

Novi trijumf Barcelone

Neymar i Suarez srušili Villarreal

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone bili su sigurni u meču 11. kola španske Primere protiv Villarreala. Slavili su rezultatom 3:0.

Barcelona je na Nou Campu upisala devetu pobjedu, te se odvojila na vrhu tabele sa 27 bodova.

Katalonci su se mučili u prvih 45 minuta. Zaprijetili su preko Mathieua u 27. minuti, ali je Areola odbranio. 

Do kraja prvog dijela dobru šansu imao je Samu Castillejo za Villarreal, ali je Claudio Bravo uspio da zaustavi njegov udarac.

Na početku drugog dijela istakao se opet Areola, ovaj put nakon udarca Alvesa. Barcelona je uspjela da postigne pogodak u 60. minuti. Sergio Busquets je ubacio, a Neymar je bio precizan.

Četiri minute kasnije Inieta ne koristi dobru šansu. U 70. minuti Areola je skrivio penal, Suarez je bio siguran izvođan najstrože kazne za 2:0.

Mogao je Suarez do drugog gola u 79. minuti, ali Areola sjajno brani. Neymar je postavio konačnih 3:0 u 85. minuti na asistenciju Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:
Barcelona - Villarreal 3:0 (Neymar 60, 85, Suarez 70 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.