Neymar ima zanimljivo objašnjenje zašto toliko simulira

Brazilac se konačno oglasio

Neymar ima zanimljivo objašnjenje zašto toliko simulira

S. Grebović

Zvijezda PSG-a i brazilske reprezentacije Neymar, našao se na udaru kritika navijača širom zbog pretjeranog 'valjanja' po terenu nakon prekršaja koji se naprave nad njim, internet je prepun šala na njegov račun, a on je prvi put progovorio o tome.

Neymar više nije mogao da šuti od učestalih prozivki, progovorio je o simuliranju, mada kaže da se i sam smijao šalama na njegov račun.

"Postavio sam i sam jednu šalu, sa nekim klincima", kaže Brazilac koji je dodao da mu je teško palo ispadanje u četvrtfinalu Mundijala i da jedno vrijeme uopšte nije mogao da razmišlja o fudbalu.

Prema njegovim riječima, priča o simuliranju polazi od ljudi koji se ne razumiju fudbal.

"To je moj stil, da idem na defanzivca i probam driblingom da ga prođem. Ne mogu da mu kažem, 'dragi moj, pomjeri se hoću da dam gol'. Znate, ja sam lagan i brz, zbog toga mi je to najjače oružje i jasno da će me sporiji igrači zaustaviti nešto grubljim prekršajem", pojašnjava Neymar i još dodaje:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mislite da volim da trpim batine tokom cijelog meča. Niko ne voli, pa svaku utakmicu završavam sa četiri ili pet komada leda na nogama, to zna da boli", izjavio je Brazilac i ponovio da to ne može da razumije onaj ko nije nikad igrao fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi