Golman od Neymara tražio da ga napravi zvijezdom: "Barem mi reci stranu u koju ćeš šutirati"
Foto - Screenshot

Brazilac nije imao milosti

Golman od Neymara tražio da ga napravi zvijezdom: "Barem mi reci stranu u koju ćeš šutirati"

M. Šljivak

PSG i Troyes remizirali su (2:2) u susretu 36. kola francuske Ligue 1.

U potpuno nevažnom meču za oba tima viđena su četiri pogotka, a jedan od njih je s penala postigao Brazilac Neymar i to u 25. minuti meča.

Pogotku s penala prethodio je zanimljiv razgovor između zvijezde PSG-a i golmana Troyesa Jessyja Moulina. Dugo su razgovarali pred izvođenje penala, a Moulin je nakon utakmice otkrio šta je tražio od Neymara.

"Rekao sam mu: Znaš li da ću postati zvijezda ako ti odbranim penal? Barem mi reci stranu u koju ćeš šutirati. Porodica me gleda i volio bih ih učiniti ponosnim. Nasmijao mi se i rekao mi da sam odaberem stranu. Ostao sam na sredini", rekao je Moulin.

Golman Troyesa nije uspio nagovoriti Neymara da ga učini slavnim. Primio je gol, ali njegov tim je ostao neporažen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iskusni 36-godišnji čuvar mreže godinama je bio pod ugovorom sa St. Etienneom. Čak 14 godina je bio vezan za ovaj klub, ali nije se previše naigrao.

Član Troyesa je od 2021. godine, a ranije je branio još za Arles, St. Raphael i Clermont.

Top Komentari

henna
A papče brazilsko se " cereka i smije " ... kao gdje ćeš to da me pitaš. Ogavni Neymar u svakom smislu, zvani PADAVIČAR
4 1
Goran86
****o malo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti