Kao grom iz vedra neba: Otkriveno je ime narednog trenera PSG-a?

U pitanju je legendarno ime

Kao grom iz vedra neba: Otkriveno je ime narednog trenera PSG-a?

A. Čaušević

Slučajno ili ne, predsjednik FS Francuske Noel Le Graet je otkrio ime narednog trenera PSG-a.

Poznato je da je situacija za Mauricija Pochettina u PSG-u sve osim bajna i već neko vrijem se spominje da će Argentinac na kraju sezone napustiti pariški klub.

Ako je vjerovati riječima Le Graeta Pochettina će na klupi pariških Svetaca zamijeniti Zinedine Zidane koji je bez posla nakon napuštanja Reala 2021. godine.

Zidanea su neki vidjeti kao novog selektora Francuske, ali kako kaže Le Graet Didier Deschamps ima puno povjerenje Saveza.

"Zidane je u Madridu pokazao da ima kvalitete koji su bili jedva zamislivi. Možda bude Deschampsov nasljednik, ali to mi nije cilj. Vidjet ćemo. Možda bude ako Didier krene drugim putem..."

"Danas vam govorim da ćemo vidjeti, jer Zidane možda preuzme PSG, a za reprezentaciju Francuske morate biti slobodni".

"Iz trenutne perspektive učinit ćemo sve da Didieru omogućimo najbolje moguće uslove da osvoji Svjetsko prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zidane je u Realu pokazo da itekekao zna držati kontrolu nad svlačionicom prepunom zvijezda i različitih karaktera što je možda PSG-u i najpotrebnije u ovom trenutku.

PSG će sigurno doživjeti značajne igračke promjene tokom ljetnog periodu, a dolazak Zidanea na klupu bi iz trenutne perspektive bio puni pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi