Manchester United je bacio Spurse na koljena, a onda...
Manchester United je vodio 0:2, ali su se Spursi uspjeli vratiti.

Uspjeli su se vratiti

Manchester United je bacio Spurse na koljena, a onda...

E. Ganibegović

Prvo je poražen od Bournemoutha s 2:3, pa sa čak 6:1 na gostovanju kod Newcastlea, te je i večeras bio na koljenima. Ipak, Tottenham se uspio vratiti protiv Manchester Uniteda i osvojiti bod.

U okviru 33. kola Premier lige večeras su se u Londonu sastali Tottenham i Manchester United i odigrali neriješeno, 2:2.

Već nakon nepunih sedam minuta igre gosti su poveli. Rashford je sjajno asistirao, a Sancho pogađa za prednost Crvenih đavola.

Imali smo šta vidjeti do odlaska na odmor. U 19. minuti je Sancho imao novu šansu, ali mu je neko s gol-linije izbio loptu i spriječio ga da postigne novi pogodak.

Deset minuta nakon toga Perišić pokušava, ali sjajno brani golman gostiju. Četiri minute prije odlaska na odmor nova šansa za goste, ali Rashford je nije iskoristio, kao ni Perišić svoju minut prije kraja kada iz duela s njim ponovo kao pobjednik izlazi De Gea.

Ako on svoju šansu nije iskoristio, jeste Rashford. Engleski ofanzivac u smiraj prvog poluvremena postiže gol i duplira prednost Manchester Uniteda.

Oglasi

Deset minuta u drugom poluvremenu je trebalo Spursima da stignu do gola. Odbila se jedna lopta koju u mrežu gostiju posprema Pedro Porro.

Minut nakon toga Bruno Fernandes ne koristi sjajnu šansu na drugoj strani, da bi Eric Dier u 69. minuti propustio sjajnu šansu da donese izjednačenje Tottenhamu.

Ako nije on, jeste Son. Igrala se 79. minuta kada reprezentativac Južne Koreje pogađa za, ispostavit će se, konačnih 2:2. Kane mu je asistirao, a on sjajno pogodio.

Ranije danas Newcastle je kao gost s 1:4 deklasirao Everton, dok je Southampton na svom terenu poražen od Bournemoutha s 0:1 i već lagano može početi pakovati kofere za Championship.

Sada je Manchester Untied četvrti sa 60 bodova, četiri više od svog današnjeg protivnika, ali i dvije utakmice manje, pa je teško očekivati da Spursi u preostalih pet utakmica mogu stići Crvene đavole.

U narednom kolu Manchester United će biti domaćin ekipi Aston Ville, dok će Tottenham na vruće gostovanje - na Anfieldu će ih dočekati Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Tottenham - Manchester United 2:2 (Porro 56', Son 79'; Sancho 7', Rashford 44')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Prvo poluvrijeme United, a drugo Totenhem podjela bodova realan rezultat. Manchester United pod hitno mora za iducu sezonu dovesti par igraca kvalitetnih opet odbrana losa bila
1 0
AjmanMuj
Odlična utakmica, pošteno po bod jer su i jedni i drugi imali više sreće nego umijeća da ovdje pobjede. S ovakvom igrom iz drugog poluvremena, Tottenham MORA dobiti Liverpool u nedjelju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi